Intel® Core™ i5-2500 Processor oyunlardaki %75-80 ısı normal mi ?

junker

Hectopat
Daha fazla  
Intel® Core™ i5-2500 Processor işlemciye sahibim.Bilgisayarım 2 yıllık ama çok iyi baktım,hep temiz içi. Thermaltake Element T 700W MidT ATX kasam var. Arkasında, üstte ve önde 3 tane fan var. İşlemci fanım aldığımdan beri aynı. Termal macunu yeni yeniledim ve merak ettiğim şu. Genelde bütün oyunları her zaman High ve üzeri görüntü kalitesinde oynuyorum, son zamanlarda dikkat etmeye başladığım bir husus var.

Oyunlarda %75-80 ısınmaya kadar çıkıyor PC. Bunların ani yüklemeler mi olduğunu bilmiyorum ama Core Temp ile max olarak %75-80 gözüküyor. Bu normal mi ? PC boştayken 40-41 derece. Bunların normal mi olduğunu merak ediyorum ve gerçekten kullanmaya korkar oldum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunları yazar mısın ve hangi ayarlarda oynadığını ?

Yok tam anlamıyla yayarak sürdüm. Oyunlarda hiç kasma olmuyor. Sadece kafama takılan maksimum olarak gözüken anlık yüklemelerdeki sıcaklık %80 normal mi ? Oyundayken bazen aşağı indiriyorum ve yakaladığım hep %50-60 civarlarında ısınma yüzdesi oluyor.

oyunları yazarmısın ve hangi ayarlarda oynadığını

Marvel Heroes oynuyorum. High'da oynuyorum. Ayrıntıları: 1920*1080, vysnc, high quality materials, scene-capture updates, static decals, fog volumes, dynamic shadows açık. Shadow filter quality, shadow draw distance, skeletal mesh quality, static mesh quality: bunlar high. Geri kalan ıvır zıvırların hepsi de açık.

Fan orijinal mi ya da OC yaptın mı ?

Fan orijinal. Değiştirmedim hiç. OC de yapmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…