Intel® Rapid Storage teknolojisi benim bilgisayarım için gerekli mi?

KermitheFrog

Hectopat
Başlıkta belirttiğim gibi ırst benim için gerekli mi? Uzun zamandır var ve ne işe yaradığını daha doğrusu benim bilgisayarımda bir işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum. Aşağıda ki görüntülerde ki gibi görünüyor arayüz ve "bu uygulama kullanımdan kaldırılacaktır" yazıyor. Ayrıca "masaüstü pencere yönetici" bazen yüksek disk kullanımına sebep oluyor. Bazı yerlerde buna ırst'nin veya Intel'in grafik sürücüsünün son sürümlerinin sebep olduğu söylenmiş. Beni ilgilendiren kısım sadece bu yazılımın neden olduğu ve işime yaramıyorsa kaldırmak istiyor olmam.

techno2.PNG

techno1.PNG

+ Gerekli mi bilmiyorum SSD marka/modelim CT500P2SSD8.

Son düzenleme:
Samsung SSD kullanıyorum Magician uygulamasın da Rapid modu var bu mod sayesin de SSD'nin hızı artıyor bildiğim kadarı ile RAM'lerden falan geçiyor gibi bir şey büyük ihtimal bu da Intel SSD'ler içindir. (hatalı bilgi olabilir Samsung da Rapid bu işe yarıyor)

Bir tık bilgim var konuyla alakalı ama her zaman gerekli olmadığı söylenmiş ve zaten uygulama geliştirilmesi durdurulacak deniyor. O yüzden ya yeni bir sürümü var ona geçmem gerek ya da kaldırmam. Böyle işe yaramıyorsa şuan boşuna durmasına da gerek yok diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı