Intel® Smart Response Teknolojisi

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Sabit Disk Kapasitesi ve SSD Performansı Bir Arada

Intel® Smart Response teknolojisi, sistem performansını bütünüyle artıran bir teknolojidir. Sistemin çalışma prensibi, sık kullanılan verilerin anakarta takılan ve sabit diskten çok daha hızlı olan bir SSD’ye (en az 20 GB kapasiteli) aktarılmasına dayanmaktadır. Böylece uygulamaların yükleme ve açılma süreleri kısalırken, sabit disk gereksiz yere çalıştırılmadığında dolayı güç tüketimi de önemli ölçüde azalmaktadır. Bu teknoloji, SSD’lerin yüksek performansını, sabit disklerin devasa kapasitesi ile birleştirerek, toplamda 6 kata kadar daha fazla performans sunmaktadır.

Merhabalar,
Bilgilendirmeniz için teşekkürler, bu destek hala devam ediyorsa bir sorum olacak? SSD+HDD sistemim var dediğiniz işlem Intel RST üzerinden aktif ediliyor diye biliyorum. Intel'in destek sayfasında AHCI için Intel RST sürümü (Win10-Notebook) bulamadım.Eski sürümleri için geçerli AHCI linklerinin destek dışı olduğu gördüm. Laptopumun destek sayfasındaki (Win8.1-64Bit) kurmamın sakıncası var mı?
Teşekkürler.
@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı