Intel(R) Wi-Fi 6E AX211160MHz düşük hız veriyor

Daha fazla  
Intel(R) Wi-Fi 6E AX211 160 MHz driver kullanıyorum. Ne kadar güncelleme ve ayar varsa yaptım fakat çözüm bulamıyorum. Bir ara GoodbyeDPI kullandım ve kaldırdıktan belli bir süre sonra bilgisayarda Wi-Fi hızım yarı yarıya, hatta 3 kat yavaşladı. Diğer cihazlarda yüksek hız alıyorum. Turkcell Superonline Fibernet 100 Mbps kullanıyorum ve Ethernet kablosunu takınca hızımda problem olmuyor. Modem ayarlarına kadar denedim fakat olmuyor. Bir türlü çözemedim. Modemim Huawei Optixstar HG8245x6-10, 5 GHz destekliyor. Bilgisayarım da 6 GHz’e kadar destekliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Yani şimdi modeme ne kadar uzakta olduğun, sinyalin geldiği nokta ile aranda ne kadar duvar var bunlar önemli faktörler. 5GHz sinyal kısa dalga sinyalidir, çok uzakta çekmez ama yakında yüksek hızlara ulaşırsın. 2.4 GHz ise dalga boyu uzun sinyaldir, salına salına gider daha uzak mesafede çeker ama biraz gecikmeli gelir gene 100Mbps alırsın. 2.4GHz'ye çekip öyle bir hız testi yap bakalım.

Cevap için teşekkür ederim. Bilgisayarımda uzaktan yakından yanından sağından solundan her yerinden 2.4 gzh ya da 5 GHz testleri yaptım fark etmiyor. Her türlü düşük alıyorum. Bir de şöyle bir şey var PC ilk açtığımda hemen hız testi yapıyorum hız normal gayet iyi sonrasında yaptığın 2. test direkt düşüyor. Anlamış değilim. Nasıl bir yol izlemeliyim?

GoodbyeDPI'i Killer uygulamasinda bir ayari kapatarak kullanmalisin pri-xxx Engine (tam adini hatirlayamadim ama ilk menude bu cikiyor) diye geciyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı