Intel Rapid Depolama SMART Olayı Hatası

extc

Hectopat
Daha fazla  
Lenovo Ideapad 510 kullanıcısıyım yaklaşık 1 yıl oldu edineli. 2 gündür Intel Rapid Depolama tarafından verilerimin risk altında olduğuna dair uyarı alıyorum. Bir takım okumalar yaptım tabi ki fakat sorunun ne olduğunu ve nasıl gidermem gerektiğini, herhangi bir probleme yol açıp açmayacağını anlamış değilim. Yardımınızı bekliyorum.

Uyarıyı almaya devam ediyorum. Bilgisayarımda SSD değil HDD kullanıyorum. Yardımınızı bekliyorum..

Hard diskinizin erken uyarı sistemi tarafından verilen bir uyarı. Detaylarda büyük ihtimalle hard diskinizin üzerine bad sector vb bir sorun vardır. En kısa sürede verilerinizi yedekleyip yeni bir hdd ye geçiniz.

HD tune sonuçlarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskteki önemli verileri yedeklemenizi öneririm. Böyle bir durumdaki diski 2 yıl kullanabilirsiniz veya 2 gün sonra tüm verilerinizi kaybetmekle yüz yüze gelebilirsiniz.

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Halihazırda laptop kullanılamaz hale geldi. Pekala bu sorunun kaynağı nedir, tekrarlanmaması için nelere dikkat etmem gerekiyor?

Sorunun kaynağını tam olarak bilmek zor ama HDD'ler dayanıksız ürünler, titreşim veya alınan bir darbe diske zarar vermiş olabilir. Veya diskin ömrünün sonuna gelmiş olabilirsiniz. Eğer yer sorununuz yoksa SSD almak çok daha iyi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…