Intel Sapphire Rapids İşlemciler LGA4677 Soket Kullanacak

İşlemcinin kullandığı güç miktarı neyse ki Watt ile ölçülüyor, denklemin bir parçası olan volt ile değil. Hayır, saçmalamanın da bir sınırı olmalı
Çiz o zaman o sınırı bizde geçmeyiz. Güç kaynağı satın alırken Watt değerine bak sakın üstündeki yazıları okuyıp V ve A değerlerine bakma

Yani sen AMD'nin son model işlemcilerini Intel'in i5 leriyle kıyaslıyorsan AMD'nin Intel'den kötü olduğunu kabul etmiş oluyorsun.
Kusura bakmayın ama o yazıdan bunu çıkardıysanız sanırım bir intel fanboyusunuz. O yazıyı yazan arkadaş bir i5 işlemcinin performansını 3700x ile kıyaslamadı. Sadece güç tüketimi konusunda AMD'nin ciddi anlamda intel'den daha iyi bir konumda olduğunu ve daha az güç tüketerek daha güçlü işlemciler ürettiğinden bahsediyor AMD'nin.

Çiz o zaman o sınırı bizde geçmeyiz. Güç kaynağı satın alırken Watt değerine bak sakın üstündeki yazıları okuyıp V ve A değerlerine bakma

Bambaşka konuları birbirine karıştırıyorsun. PSU'daki farklı voltaj kanallarının sunabildiği güç değeri ile işlemcilerin tükettiği gücün hangi voltajdan karşılandığının hiç bir alakası yok. 1.3 volt gerilimde çalışan işlemci, 1.2'de çalışan başka bir işlemciye kıyasla daha fazla elektrik tüketir diye bir kaide yok.

Vectorr, sen misin yoksa? Böyle absürt bağlantılar kurabilecek tek bir kişiyi tanıyorum. Kendisi de ölümüne bir İntel yalakasıydı zaten.

Yanlış Bilgilendirme
1.3 volt gerilimi güç tüketiminden apayrı bir olay işlemcinin kullandığı Watt ile doğrudan alakası yok. Her güç kaynağıda birden fazla kanal kullanıcak diye bişey yok tek kanal güç kaynaklarıda var bak en iyisi AMD'nin Intel'den daha fazla enerji tükettiğini kabul et bizde tartışmamızı bitirelim

AMD’nin çektiği voltajı Intel çekse ikiye katlar. Ayrıca AMD ve Intel özellikleri aynı olmasına rağmen Intel daha çok FPS veriyor.

Ryzen 7 3700X ve 9700K, iki muadil işlemci. 3700X'in TDP değeri 65W iken 9700K'nin TDP'si 95W. Bu da Intel'in daha çok ısınabilme potansiyeli olduğunu gösteriyor. İşte, 7 nm teknolojisinin avantajı.

4 yıllık üyesin nasıl basit hatalar yapıyorsun anlamadım.

4 yıllık üye de insan siz de insansınız. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır. Ben size "Nasıl Intel fanboyu olabiliyorsunuz, anlamıyorum." desem hoşunuza gider mi?

Bak en iyisi AMD'nin Intel'den daha fazla enerji tükettiğini kabul et biz de tartışmamızı bitirelim.

Kabul etmiyorum. Zaten olan bir şeyi neden olmuyormuş gibi kabul edeyim?

AMD, Intel'den daha üstün; GeekBench de bunu doğrular nitelikte. Aşağıya da bıraktım.

Şimdi beni fanboy ilan edeceklere soruyorum: Ben mi yalan söylüyorum, veriler mi yalan söylüyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…