Çözüldü Intel sistemde Boot LED yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

togan34

Hectopat
RAM
HyperX 2x8 GB
SSD veya HDD modeli
Sandisk 240 GB
Anakart
B460M-A Pro
İşlemci
i3-10100
Merhaba, bilgisayarı bugün topladım fakat anakart üzerinde boot LED yanıyor. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• 20220403_184914.jpg
    61,9 KB · Görüntüleme: 79
  • 20220403_184933.jpg
    217,3 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Tamamdır hocam. UHD 630 gözükmüyor. İlk olarak chipset sürücüsünü indirip kurun.
"Chipset ınf yardımcı programı" Chipset INF Yardımcı Programı.
@togan34 son durum nedir hocam?

Merhaba hocam tekrar attığınız bağlantıdaki yazılımı indirdim fakat hâla aygıt yöneticisinde görüntüleyemiyorum, ayrıca eke koyduğum fotoğrafta görebilirsin bir çizgi çıkıyor 1 saniyeden az kalıyor ekranda baslangıçta bunun neden olduğunu anlayamadım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220404-214626_Gallery.jpg
    23,7 KB · Görüntüleme: 39
Bu sıkıntı değil. Rehbere göre dahili GPU'yu aktif etmeyi deneyin. Mantığı aynı. Menüler ise farklı olabilir.
Bir de galiba sizin ekran kartı AMD 3000 serisi ve Windows 10 için sürücüsü yok. Bunu da linkteki konuya göre kurabilirsiniz.

MSI'nin BIOS ekranı bayağı karmaşık geldi bana konudaki ayarı maalesef yapamadım, ekran kartını sorunum çözüldükten sonra çıkarmam gerekiyor güncellenmesi gerek mi?

Dosya Ekleri

• 20220404_221629.jpg
    261,6 KB · Görüntüleme: 43
Dahili GPU aktif olursa ekran kartını sokebilirsiniz. Güncellemeyi de yapabilirsiniz. Sizde İntegrated Graphics Configuration yeri var. Buraya baktınız mı?

Dahili GPU aktif olursa ekran kartını sokebilirsiniz. Güncellemeyi de yapabilirsiniz. Sizde integrated Graphics Configuration yeri var. Buraya baktınız mı?

Anakartımda sıkıntı olduğunu düşünmeye başladım başlangıçta BIOS'a ya da boot sayfasına nasıl gireceğime dair bilginin yazması gerekiyor ama yazı o kadar hızlı geçiyor ki o kısmı yazıyı göremiyorum rastgele F tuşlarını deneyerek F11 olduğunu öğrendim eski bilgisayarım ASUS anakartı idi MSI ilk defa kullanıyorum böyle olacağını bilsem almazdım.

Dosya Ekleri

• 20220404_223358.jpg
    134,2 KB · Görüntüleme: 35
Üstteki İntiate Graphic Adepter yazan yere bakın. İGPU gibi bir yer varsa seçin ve alttakini de Enabled yapıp deneyin. Hızlı açılması ise Fast Boot sebebiyle de olabilir. Doğru yoldayız hocam.

Üstteki intiate graphic adepter yazan yere bakın. iGPU gibi bir yer varsa seçin ve alttakini de enabled yapıp deneyin. Hızlı açılması ise Fast boot sebebiyle de olabilir. Doğru yoldayız hocam.

Hocam ıgd yi seçtim Aygıt Yöneticisi'nden gözükmeye başladı lakin kapatıp açtığımda artık BIOS ekranına giremiyorum ekran gelmiyor birkaç kere tuşa basıp kapatıp açtım bir ara geldi Windows ama BIOS'a giremiyorum ben de VGA to HDMI ile bağladım bu şekilde kaldı ekran.

Dosya Ekleri

• 20220404_224831.jpg
    85,1 KB · Görüntüleme: 27
Görüntü kablosu anakarta takılı olsun. Harici ekran kartını söküp deneyin. Hemen panik yapmayın. Bu işlemi fişten çekik olarak yapın.

Tekrar ekran kartına taktım şans eseri açıldı bilgisayar ama BIOS'a giremiyorum hiçbir şekilde video çeksem belki daha anlaşılır olacak ama ekleyemiyorum.

Görüntü kablosu anakarta takılı olsun. Harici ekran kartını söküp deneyin. Hemen panik yapmayın. Bu işlemi fişten çekik olarak yapın.

Deniyorum hocam.

Dosya Ekleri

• 20220404_225353.jpg
    126,1 KB · Görüntüleme: 33
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…