Intel sistemde CPU frenkansımı önemli RAM frekansımı

krisis00

Decapat
Daha fazla  
Merhaba.
Benim sistemim i7-5820K işlemcim ve 3000 MHz DDR4 RAM'im var.

Sizce RAM'i 3000 MHz'de kullanıp işlemciyi standart hızında kullanmak mı mantıklı?

Oyun, render fark etmeksizin.

Yoksa O.C ile 4.5 GHz'de ve 2400 MHz RAM hızı ile mi kullanmak mantıklı?

RAM hızı Render alırken fark ediliyor. Oyunda da fark ediliyor, özellikle RAM'i yüksek kullanıyorsa.

İkisini de aynı anda O.C. edebilirsin bence. Hele ki RAM'in temel frekansı 3000 MHz ise düşürmene gerek yok.

Ben 6700K'yı öyle kullanıyorum.

RAM hızı render alırken fark ediliyor. Oyunda da fark ediliyor, özellikle RAM'i yüksek kullanıyorsa.

İkisini de aynı anda O.C. Edebilirsin bence. Hele ki RAM'in temel frekansı 3000 MHz ise düşürmene gerek yok.

Ben 6700K'yı öyle kullanıyorum.

Hocam işlemciye O.C. yaptığımda RAM frenkansını mecbur düşürmek zorunda kalıyorum.

İşlemciye O.C. yaptığım benchmark testlerin %20'lik bir kazanç elde ediyorum.

hocam işlemciye o.c yaptığımda ram frenkansını mecbur düşürmek zorunda kalıyorum işlemciye o.c yaptığım benchmark testlerin %20 lik bir kazanç elde ediyorum.
RAM frekansını neden düşürmek zorundasın? Çarpan arttırarak yapılan OC işlemlerinin RAM ile bir alakası yok ki :D

RAM frekansını neden düşürmek zorundasın? Çarpan arttırarak yapılan OC işlemlerinin RAM ile bir alakası yok ki :D.

XMP ile O.C yaptığım için sistem stabil olmuyor 2600 MHz cektiğim an mavi ekran.
RAM'i satbil olmadığı için mi düşürüyorsunuz? Yoksa otomatik O.C. Mi yapıyorsunuz.

%20 iyi bir artış. Ama RAM hızı düşmese daha iyi olur.

Sistem stabil değil direkt mavi ekran a düşüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı