krisis00 Decapat Katılım 24 Şubat 2020 Mesajlar 55 Daha fazla Cinsiyet Erkek 30 Mart 2020 #1 Merhaba. Benim sistemim i7-5820K işlemcim ve 3000 MHz DDR4 RAM'im var. Sizce RAM'i 3000 MHz'de kullanıp işlemciyi standart hızında kullanmak mı mantıklı? Oyun, render fark etmeksizin. Yoksa O.C ile 4.5 GHz'de ve 2400 MHz RAM hızı ile mi kullanmak mantıklı?
Merhaba. Benim sistemim i7-5820K işlemcim ve 3000 MHz DDR4 RAM'im var. Sizce RAM'i 3000 MHz'de kullanıp işlemciyi standart hızında kullanmak mı mantıklı? Oyun, render fark etmeksizin. Yoksa O.C ile 4.5 GHz'de ve 2400 MHz RAM hızı ile mi kullanmak mantıklı?
SideWinder Petapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 2 Haziran 2015 Mesajlar 14.290 Makaleler 110 Çözümler 121 30 Mart 2020 #2 RAM hızı Render alırken fark ediliyor. Oyunda da fark ediliyor, özellikle RAM'i yüksek kullanıyorsa. İkisini de aynı anda O.C. edebilirsin bence. Hele ki RAM'in temel frekansı 3000 MHz ise düşürmene gerek yok. Ben 6700K'yı öyle kullanıyorum. Artı 0 Eksi
RAM hızı Render alırken fark ediliyor. Oyunda da fark ediliyor, özellikle RAM'i yüksek kullanıyorsa. İkisini de aynı anda O.C. edebilirsin bence. Hele ki RAM'in temel frekansı 3000 MHz ise düşürmene gerek yok. Ben 6700K'yı öyle kullanıyorum.
KS KS krisis00 Decapat Katılım 24 Şubat 2020 Mesajlar 55 Daha fazla Cinsiyet Erkek 30 Mart 2020 #3 SideWinder dedi: RAM hızı render alırken fark ediliyor. Oyunda da fark ediliyor, özellikle RAM'i yüksek kullanıyorsa. İkisini de aynı anda O.C. Edebilirsin bence. Hele ki RAM'in temel frekansı 3000 MHz ise düşürmene gerek yok. Ben 6700K'yı öyle kullanıyorum. Genişletmek için tıkla... Hocam işlemciye O.C. yaptığımda RAM frenkansını mecbur düşürmek zorunda kalıyorum. İşlemciye O.C. yaptığım benchmark testlerin %20'lik bir kazanç elde ediyorum. Artı 0 Eksi
SideWinder dedi: RAM hızı render alırken fark ediliyor. Oyunda da fark ediliyor, özellikle RAM'i yüksek kullanıyorsa. İkisini de aynı anda O.C. Edebilirsin bence. Hele ki RAM'in temel frekansı 3000 MHz ise düşürmene gerek yok. Ben 6700K'yı öyle kullanıyorum. Genişletmek için tıkla... Hocam işlemciye O.C. yaptığımda RAM frenkansını mecbur düşürmek zorunda kalıyorum. İşlemciye O.C. yaptığım benchmark testlerin %20'lik bir kazanç elde ediyorum.
SideWinder Petapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 2 Haziran 2015 Mesajlar 14.290 Makaleler 110 Çözümler 121 30 Mart 2020 #4 RAM'i satbil olmadığı için mi düşürüyorsunuz? Yoksa otomatik O.C. mi yapıyorsunuz. %20 iyi bir artış. Ama RAM hızı düşmese daha iyi olur. Artı 0 Eksi
RAM'i satbil olmadığı için mi düşürüyorsunuz? Yoksa otomatik O.C. mi yapıyorsunuz. %20 iyi bir artış. Ama RAM hızı düşmese daha iyi olur.
55superx Megapat Zamanın Tanığı İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 6 Haziran 2019 Mesajlar 13.950 Makaleler 2 Çözümler 77 30 Mart 2020 #5 krisis00 dedi: hocam işlemciye o.c yaptığımda ram frenkansını mecbur düşürmek zorunda kalıyorum işlemciye o.c yaptığım benchmark testlerin %20 lik bir kazanç elde ediyorum. Genişletmek için tıkla... RAM frekansını neden düşürmek zorundasın? Çarpan arttırarak yapılan OC işlemlerinin RAM ile bir alakası yok ki Artı 0 Eksi
krisis00 dedi: hocam işlemciye o.c yaptığımda ram frenkansını mecbur düşürmek zorunda kalıyorum işlemciye o.c yaptığım benchmark testlerin %20 lik bir kazanç elde ediyorum. Genişletmek için tıkla... RAM frekansını neden düşürmek zorundasın? Çarpan arttırarak yapılan OC işlemlerinin RAM ile bir alakası yok ki
KS KS krisis00 Decapat Katılım 24 Şubat 2020 Mesajlar 55 Daha fazla Cinsiyet Erkek 30 Mart 2020 #6 55superx dedi: RAM frekansını neden düşürmek zorundasın? Çarpan arttırarak yapılan OC işlemlerinin RAM ile bir alakası yok ki . Genişletmek için tıkla... XMP ile O.C yaptığım için sistem stabil olmuyor 2600 MHz cektiğim an mavi ekran. SideWinder dedi: RAM'i satbil olmadığı için mi düşürüyorsunuz? Yoksa otomatik O.C. Mi yapıyorsunuz. %20 iyi bir artış. Ama RAM hızı düşmese daha iyi olur. Genişletmek için tıkla... Sistem stabil değil direkt mavi ekran a düşüyor. Artı 0 Eksi
55superx dedi: RAM frekansını neden düşürmek zorundasın? Çarpan arttırarak yapılan OC işlemlerinin RAM ile bir alakası yok ki . Genişletmek için tıkla... XMP ile O.C yaptığım için sistem stabil olmuyor 2600 MHz cektiğim an mavi ekran. SideWinder dedi: RAM'i satbil olmadığı için mi düşürüyorsunuz? Yoksa otomatik O.C. Mi yapıyorsunuz. %20 iyi bir artış. Ama RAM hızı düşmese daha iyi olur. Genişletmek için tıkla... Sistem stabil değil direkt mavi ekran a düşüyor.