Intel Skylake Sistem Tavsiyesi

Dogukan Bozkurt

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Çoğunlukla akıcı bir Flight Simulator X deneyimi yaşamak için ve tabiki diğer oyunlarda da iyi bir performans sağlayacak bir sistem toplamaya karar verdim fakat bazı parçalar hakkında karar veremiyorum. Aşağı yukarı tutmayı hedeflediğim bütçe 4.500 TL'dir 4.800 TL ise üst sınır olabilir. Yardımlarınızı rica ediyorum :)

Benim toplamak istediğim sistem aşağıdaki gibi burada sizin bana tavsiye edebileceğiniz dokunuşlar ne olur? Benim bu alanda detaylı bir bilgi birikimim yok ama şunu biliyorum ufak ve etkili dokunuşlarla daha ucuza daha performanslı kasa toplayabiliyorsun size danışmak istememin sebebi de budur.

-Intel Core İ7 6700K Soket 1151 4.00Ghz 8mb Önbellek 14 nm İşlemci
-Asus Maximus VIII Ranger Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400Mhz(O.C) HDMI&DP Anakart
-Silver Stone Tundra Serisi TD03-LITE sıvı soğutma
-Gskill Ripjaws V 16GB(2X8) 2400 MHZ DDR4 CL15 PC RAM (F4-2400C150-16GV)
-Crucial 240GB BX200 Serisi Sata 3.00 SSD(Okuma 540MB / Yazma 490 MB)
-Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.00 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
-Evga GTX970 Strix Gaming GDDR5 4GB 256Bit Nvidia Geforce DX12 Ekran Kartı ==> Aslında almak istediğim ekran kartı bu ama maliyeti çok arttırıyor ve sınırı geçiyor :( bunun yerine Asus ya da Evga GTX960 mı alsam diye düşünüyorum. Oyunlarda performans olarak çok fazla fark var mı aralarında?
-Asus dvd-rom
-GIGABYTE SUMO Y 700W Mid Tower ATX Siyah Kasa

1-) İkilemde kaldığım parçalar ekran kartı ve RAM'dir. Yukarıda da belirttiğim gibi ekran kartında 960 ile 970 arasında kalıyorum. Aralarında fiyat olarak baya bir fark var performanslarında çok fark var mıdır? Ayrıca ekran kartlarında Evga mı yoksa Asus mu tercih etmeliyim?
2-) Bir diğer husus ise RAM ile ilgili. Hangi marka ram ve en az kaç MHz tercih etmeliyim iyi bir oyun deneyimi için.

Yardımınız için peşinen teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı