Intel stok fanı aşırı gürültülü çalışıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Selamlar. Daha yeni aldığım işlemcimin stok soğutucusu aşırı gürültülü çalışıyor. İşin garibi çok hızlı çalıştığı için değil ve her zaman olmuyor ve bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda düzeliyor. Mesela bilgisayarı açıyorum fan çok gürültülü. Kapatıp tekrar açıyorum sessiz. Eski işlemcim i3 - 3210'da da aynı sorun vardı. Artık eskidiğinden diye düşünmüştüm. i3 - 10100F aldım hala aynı sorunu yaşıyorum. Sebebini çözemedim. Yardımcı olabilecek var mı?

gürültülü hali:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

normal hali:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

iki videoda da %13'de çalışıyor.

Yeni sistem aldıysan (almış olman lazım çünkü eski sisteme 10100F işlemci takamazsın) anakart, RAM ve işlemcin değişmiş olması lazım. Tekrar aynı sorun yaşıyorsan tek problemli yer güç kaynağı oluyor. Eğer eski güç kaynağını kullanıyorsan onun yüzünden olabilir ama emin değilim.

Evet eski sistemimi değiştirdim. Yeni anakart işlemci ve RAM aldım. Güç kaynağımı değiştirmedim. Corsair VS650 modelini kullanıyorum. Bu yüzden kaynaklanıyorsa ne yapabilirim? Ya da ayrı bir soğutucu alsam düzelir mi yoksa aynı sorunu yaşar mıyım acaba?

Corsair VS650 iyi bir PSU fandaki pervaneden kaynaklı bir sorun olabilir.(taşınma yüzünden bildiğimiz kargo sorunları)
Zaten Intel'in fanlarını hiç sevmem eski gelir hep.

Bir.

Corsair VS650 iyi bir PSU fandaki pervaneden kaynaklı bir sorun olabilir.(taşınma yüzünden bildiğimiz kargo sorunları)
Zaten Intel'in fanlarını hiç sevmem eski gelir hep.

Ancak daha yeni sıfır ürün. 1 hafta olmadı daha alalı.

Ucuzlarından bir soğutucu (100-150 TL) alsam işimi görür mü acaba? Güç kaynağından kaynaklanıyorsa yine aynı sorun olur mu diye düşünüyorum.

Bence güç kaynağı açısından bir sıkıntı yok. Ben hala kargocuların taşırken uçan tekme atmış olabileceğini düşünüyorum(tekme olayını ben yaşadım)

Bence güç kaynağı açısından bir sıkıntı yok. Ben hala kargocuların taşırken uçan tekme atmış olabileceğini düşünüyorum(tekme olayını ben yaşadım)

Tabi ki olabilir ama işlemcimi MediaMarkt'tan mağazadan teslim şeklinde aldım. Yani kargoda hasar görme ihtimali yok. Tabi MediaMarkt'a gelene kadar hasar görmüş de olabilir. Dediğim gibi eski Intel işlemcimde de aynı sorunu yaşıyordum.

İşlemci değiştirmişsin fakat fan değiştirdin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…