Windows Update dizüstü sağlayıcının en son sağladığı sürücüyü yüklüyor. Bunlar genelde eski sürücüler oluyor. O yüzden aşağıdaki işlemleri yaparken hızlı davranman gerekiyor.
İlk olarak DDU yazılımı ile Intel ekran kartı sürücüsünü kaldır.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
Sonrasında Windows update güncellemeştirmelerini duraklat. Çünkü güncelleştirme yapınca direkt veritabanından, eski Intel sürücüsünü kurmaya çalışıyor.
Sonrasında sitesinden en güncel sürüyü kurun. Ama Intel yazılımı ile değil. Kurulum paketi ile kurun.
This download installs the Intel® Graphics Driver for Xe Dedicated, 6th-12th Gen Intel® Core™ Processor Graphics, and related Intel Atom®, Pentium®, and Celeron® processors.
downloadcenter.intel.com
Güncelleştirmeleri duraklatsan bile, tekrar tarama yaptığında sürücüyü yükleme ihtimali bulunuyor.
Bu yüzden güncelleştirmeleri gizleyeceğiz.
Microsoft Show or Hide Updates Troubleshooter can assist you in uninstalling a problematic Windows Update and preventing that update from installing until the next Windows Update. Click on wushowhide.diagcab and then click on Next in the lower right corner. After scanning, you can Hide Updates...
www.majorgeeks.com
Sorun giderici taramasını yaptığında, Intel sürücü gözükmezse bir kere Windows Update çalıştır.
Windows Update çalıştırınca eğer güncellemeye çalışırsa, direkt güncelleştirmeyi duraklatıp aşağıdaki işlemleri tekrar et.
Arkadaşlar mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Ben başka bir şekilde hallettim. Yabancı bir kaynağı izleyerek yaptım. Bu şekilde de oldu. Linkini de bırakayım belki başkasına lazım olabilir.
Orada anlatım hatası olmuş. Windows update, dizüstü sağlayıcısının ona sağladığı sürücüyü kuruyor. Bu sürücü eski olabiliyor demek istemiştim. Çoğu hazır bilgisayar üreticisi, yazılımların güncel versiyonları siteleri ve Windows update veritabanlarına güncel olarak sağlamadığından, Windows update otomatik eski sürücüyü kuruyor.