Thunderbolt
Kilopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar, laptopu 20-30 dk kullanmadığım zaman tekrar açmaya çalıştığımda 4 kez Windows başlatılıyor ekranında reset atıyor ve beşincide açılıyor. Yaptıklarım:
Neyse termal macunu yeniledim. Termal padin 1.0 mm mi yoksa 0.5 mm mi olduğuna karar veremedim, 1.0 mm gibi duruyordu ben de 1.0 mm olandan koydum. Laptopu topladım açtım her şey yolundaydı, yaklaşık 3 ay kullandım. Daha sonra bilgisayara takılı HDD SATA 2 250 GB az geldiği için elimdeki SATA 3 500 GB HDD'yi taktım ve sorun olmaz diye düşündüm. 1 gün kullandım ve bilgisayarı kapatıp 1 haftalığına şehir dışına çıktım. Bu arada laptop yaklaşık 3 gün prize takılı kalmıştı. Neyse döndüm açtım laptopu, sürekli reset atmaya başladı. İlk boot ekranı gelir gelmez sonra biraz daha ileride sonra Windows açılırken, sonra Windows açıldıktan sonra reset atıyordu ve en sonunda açılıyordu. (Aşama aşama ilerliyor gibi sanki). HDD bozuk veya SATA 3 olduğu için uymadı diye düşünüp eski HDD'yi taktım. Mavi ekran falan verdi. BIOS ayarları bozulmuştur diye düşünüp BIOS'a reset attım. Ardından format atıp temiz Windows 7 kurulumu yaptım. Şimdi düzeldi gibi işte. 4 kez reset atıp 5.de açılıyor. Açıldıktan sonra yeniden başlat dediğimde veya kapatıp uzun süre beklemeden açtığımda reset atmadan açılıyor. Anlamadığım neden 4 kez reset atıp 5.de açılıyor bunun bir anlamı olmalı. Aklıma son gelen termal padin kalın gelip GPU'ya baskı oluşturduğu (sadece tahmin, böyle bir şey olur mu bilmiyorum) ve ısınınca yumusadığı için baskının kalkması. Ama neden önceki termal pad yenilememde bir sorun olmamıştı onu da anlamış değilim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın 1 aydır bununla uğraşıyorum ve yetiştirmem gereken bir proje var. Bu şekilde zor çünkü sistem saçma sapan çalışmaya başladı. Ayrıca çok nadir olarak uzun süre kullandığımda yine reset atıyor.
Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Sistem özellikleri:
- Format attım (Dreamspark'tan indirdiğim Windows 7, Windows 10 ve kendi sitesinden indirdiğim Xubuntu işletim sistemlerini denedim.)
- CPU üzerindeki termal macunu ve GPU üzerindeki termal padi yeniledim.
- HDD'yi çıkarıp bootable Xubuntu işletim sistemi kurduğum USB'den açmaya çalıştım.
- RAM'leri kontrol ettim.
- Farklı bir şarj aletiyle açmaya çalıştım (Laptopa batarya takılı değil)
Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Sistem özellikleri:
Son düzenleyen: Moderatör: