Intel T6400 Sistem İstisnasız 5. Denemede Açılması

Thunderbolt

Kilopat
Katılım
6 Ekim 2015
Mesajlar
42
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, laptopu 20-30 dk kullanmadığım zaman tekrar açmaya çalıştığımda 4 kez Windows başlatılıyor ekranında reset atıyor ve beşincide açılıyor. Yaptıklarım:
  • Format attım (Dreamspark'tan indirdiğim Windows 7, Windows 10 ve kendi sitesinden indirdiğim Xubuntu işletim sistemlerini denedim.)
  • CPU üzerindeki termal macunu ve GPU üzerindeki termal padi yeniledim.
  • HDD'yi çıkarıp bootable Xubuntu işletim sistemi kurduğum USB'den açmaya çalıştım.
  • RAM'leri kontrol ettim.
  • Farklı bir şarj aletiyle açmaya çalıştım (Laptopa batarya takılı değil)
Sonuç hep aynı. Tabii bunların öncesi de var. İlk bilgisayar ısınınca kapanıyordu. Binbir güçlükle içini açtım termal macunu değiştirmek için bir de ne göreyim, GPU üstünde termal pad varmış ve yanıp siyah çıtır çıtır olmuş. :D Neyse termal macunu yeniledim. Termal padin 1.0 mm mi yoksa 0.5 mm mi olduğuna karar veremedim, 1.0 mm gibi duruyordu ben de 1.0 mm olandan koydum. Laptopu topladım açtım her şey yolundaydı, yaklaşık 3 ay kullandım. Daha sonra bilgisayara takılı HDD SATA 2 250 GB az geldiği için elimdeki SATA 3 500 GB HDD'yi taktım ve sorun olmaz diye düşündüm. 1 gün kullandım ve bilgisayarı kapatıp 1 haftalığına şehir dışına çıktım. Bu arada laptop yaklaşık 3 gün prize takılı kalmıştı. Neyse döndüm açtım laptopu, sürekli reset atmaya başladı. İlk boot ekranı gelir gelmez sonra biraz daha ileride sonra Windows açılırken, sonra Windows açıldıktan sonra reset atıyordu ve en sonunda açılıyordu. (Aşama aşama ilerliyor gibi sanki). HDD bozuk veya SATA 3 olduğu için uymadı diye düşünüp eski HDD'yi taktım. Mavi ekran falan verdi. BIOS ayarları bozulmuştur diye düşünüp BIOS'a reset attım. Ardından format atıp temiz Windows 7 kurulumu yaptım. Şimdi düzeldi gibi işte. 4 kez reset atıp 5.de açılıyor. Açıldıktan sonra yeniden başlat dediğimde veya kapatıp uzun süre beklemeden açtığımda reset atmadan açılıyor. Anlamadığım neden 4 kez reset atıp 5.de açılıyor bunun bir anlamı olmalı. Aklıma son gelen termal padin kalın gelip GPU'ya baskı oluşturduğu (sadece tahmin, böyle bir şey olur mu bilmiyorum) ve ısınınca yumusadığı için baskının kalkması. Ama neden önceki termal pad yenilememde bir sorun olmamıştı onu da anlamış değilim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın 1 aydır bununla uğraşıyorum ve yetiştirmem gereken bir proje var. Bu şekilde zor çünkü sistem saçma sapan çalışmaya başladı. Ayrıca çok nadir olarak uzun süre kullandığımda yine reset atıyor.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Sistem özellikleri:
System.gif
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Adaptörünün voltaj ve amper değerleri nedir?
Deneme yaptığınınkinin değerleri ile örtüşüyor mu?
Deneme yapınca ne oldu?

İkisi de aynı özellikte ve sorunsuz orijinal ürünler ise ben olsam makinayı söker termal macun/pad temas etmemesi gereken bir yere mi temas ediyor diye bakardım, benzer şekilde genel ince temizlik de iyi olacaktır board için.

Temizlik sonrası, macun ve pad koymadan boot edip kontrol edebilirsin, RAM yuvasında pislik var mı gibi öküz altında buzağı arayarak belki sonuca ulaşırsın.

DVD playerın varsa onu söküp de deneyebilirsin.
 
Adaptörünün voltaj ve amper değerleri nedir?
Deneme yaptığınınkinin değerleri ile örtüşüyor mu?
Deneme yapınca ne oldu?

İkisi de aynı özellikte ve sorunsuz orijinal ürünler ise ben olsam makinayı söker termal macun/pad temas etmemesi gereken bir yere mi temas ediyor diye bakardım, benzer şekilde genel ince temizlik de iyi olacaktır board için.

Temizlik sonrası, macun ve pad koymadan boot edip kontrol edebilirsin, RAM yuvasında pislik var mı gibi öküz altında buzağı arayarak belki sonuca ulaşırsın.

DVD playerın varsa onu söküp de deneyebilirsin.
Söylediklerinin biri hariç hepsini yaptım dostum. Termal pad koymadan laptopu açmayı denesem GPUya zarar verir mi? Birde kullandığım 2 adaptöründe akım değerleri benim laptopa uymuyor ama uzun zamandır böyle kullanıyorum. Acaba zamanla bir hasara neden olmuş olabilir mi?
 
Termal padsiz uzun süre kullanmayacaksın, deneme yapacaksın sadece, boot etmesinde sorun var mı yok mu 1 dk sürer sürmez, o kadar zamanda birşey olmayacaktır.
Voltaj değeri orijinal adaptör ile kesinlikle aynı, akım değeri ise minimum orijinalinki kadar olmalı.
Donanımsal bir problem var diye kesin bir tahminde bulunamam, olasılıklar geçerli.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı