İntel Tabanlı Oyun Sistemi Tavsiyesi

Turko3333

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, Doların düşüşe geçmesiyle 1 hafta içinde aksilik olmazsa PC toplayacğaım. Yaklaşık 1300-1400 bütçem var. Sadece Oyun-Film için kullanacağım. Vatan, Jticaret, eksen, sinerji, inventus gibi sitelerden toplayıp tavsiye edebilir misiniz ?

Not: 160 GB SATA Samsung HDD'm var.

Sistem 1 :

1000.png

HDD çıkartırsanız sistem 1041 liraya geliyor.

Sistem 2 :
1500.png

HDD çıkartırsanız sistem 1440 liraya geliyor.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın, 2 günlük yetki kısıtlaması getirmişler cevap yazamadım. Sistem tavsiyeleriniz için teşekkürler, hepsini değerlendirdim ve kendim de bir sistem hazırladım. Şu anda ekran kartı koymadı (Ekran kartı tavsiyelerinizi de bekliyorum) Şu hali ile nasıl bir sistemdir ? Ayriyetten vatanda cidden pahalıya geliyor. başka yerlerden de alabilirim gerekirse. Bir de İ3 ile İ5 arasında kararsız kaldım, aralarında Online oyunlarda çok fazla fark var mıdır ?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    16,2 KB · Görüntüleme: 333
Aslında tavsiye ettiğin APU sistem ilk düşündüğüm sistem idi, ancak daha sonra Upgrade bakımından İntel'li bir sistem tercih edeyim dedim :) Şu anda aslında İ3 ile i5 arasında gidip geliyorum. i3 4160 vs i5 4460. nerdeyse 230 tl fark var. değer mi diye düşünüyorum, i3 alırsam bütçeyi sarsmadan, i5 alırsam bütçeyi sarsarak alacğaım çünki :D

Aslında tavsiye ettiğin APU sistem ilk düşündüğüm sistem idi, ancak daha sonra Upgrade bakımından İntel'li bir sistem tercih edeyim dedim :) Şu anda aslında İ3 ile i5 arasında gidip geliyorum. i3 4160 vs i5 4460. nerdeyse 230 tl fark var. değer mi diye düşünüyorum, i3 alırsam bütçeyi sarsmadan, i5 alırsam bütçeyi sarsarak alacğaım çünki :D
Alırsan i5 4460 al. Gerçek 4 çekirdekli bir işlemci. Fakat şöyle düşün bu apu sistem ile gta5, bf3 gibi ağır oyunları kasmadan 1080p de oynayacaksın. Sana önerdiğim sistemdeki A10 7870K 4 çekirdek ve overclock edilebilir. İşlemci gücünden bahsediceksek İ3 i5 arası bir performansı var. Eğer ileride ekran kartı alıcam dersen İ5 4460 al.

Aslında ileride ekran kartı muhakkak alacağım. hatta şimdiden ekran kartlı bir sistem toplayım diyorum lakin Vatan çok pahalı. misal İ5 İzmirde 600 TL'ye sıfır bulabiliyorum ancak vatanda 660 lira. çok fiyat farkı çıkıyor. Bir de tabii çok ekran kartı var. hangisini alayım karar veremedim. onun için de ayrı bir konu mu açsam ?

İ5 4460 alır ileride ekran kartı alırım diyorsan R9 380 veya bütçe az az olursa Gtx750Ti al derim. Ben amd ekran kartı istiyorum dersen R7 370 alırsın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı