Intel Turbo Boost açık mı kapalı mı kullanılmalı?

Murtazaa

Hectopat
Merhaba iyi günler BIOS'tan Intel Turbo Boost'u kapattım sıcaklık 85-90 derecelerden 50-60 derecelere indi normal mi bir sıkıntı oluşturur mu? Yeni bir soğutucu alana kadar 1 veya 2 hafta böyle kullansam bir sıkıntı olur mu? Şu an oynadığım oyunu akıcı bir şekilde oynatıyor herhangi bir kasma veya donma yok.
İşlemci: i5 13600KF.

Hiç bir sıkıntı olmaz sadece belli bi miktar performansı(oyundan oyuna ve uygulamadan uygulamaya değişir) geride bırakmış oluyorsun. şahsen ben pilde kapalı sarjda açık kullanıyorum bataryaya çok katkısı var

Sağ olun teşekkür ederim Snowman M200 kullanıyorum stres testinde 100 dereceye kadar çıktı Turbo açınca. Turbo Boost'u kapatınca sıcaklık normale döndü.

Son düzenleme:
Sağ olun teşekkür ederim Snowman M200 kullanıyorum stres testinde 100 dereceye kadar çıktı Turbo açınca.
Hyper threadingi kapayip turbo boostu açmanı tavsiye edebilirim. tek çekirdekte aynı performans çoklu çekirdekde daha az bi performansla sıcaklık değerlerini harika bir seviyeye çekebilirsin.

Hyper threadingi kapayip Turbo Boost'u açmanı tavsiye edebilirim. Tek çekirdekte aynı performans çoklu çekirdekde daha az bir performansla sıcaklık değerlerini harika bir seviyeye çekebilirsin.

Deneyeceğim hocam sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…