frknatsvn Hectopat Katılım 28 Ocak 2015 Mesajlar 22 Daha fazla Cinsiyet Erkek 10 Eylül 2015 #1 Turbo boost BIOS'ta Auto olarak mı kalmalı yoksa aktif mi edilmeli? Sürekli çalışır halde mi ayarlanmalı? Hangisinde sistem daha stabil çalışır?
Turbo boost BIOS'ta Auto olarak mı kalmalı yoksa aktif mi edilmeli? Sürekli çalışır halde mi ayarlanmalı? Hangisinde sistem daha stabil çalışır?
TELEMAK Kilopat Katılım 10 Temmuz 2015 Mesajlar 246 10 Eylül 2015 #2 Sürekli çalıştırırsan işlemci ısınır. Hele ki laptop kullanıyorsan otomatik olmak zorunda yoksa ilerde ısı problemleri yaşarsın. Otomatik olması bilgisayarın ısınmaması açısından daha yararlı olur. Zaten internette gezinirken turboyu ne yapacaksın?
Sürekli çalıştırırsan işlemci ısınır. Hele ki laptop kullanıyorsan otomatik olmak zorunda yoksa ilerde ısı problemleri yaşarsın. Otomatik olması bilgisayarın ısınmaması açısından daha yararlı olur. Zaten internette gezinirken turboyu ne yapacaksın?
frknatsvn Hectopat Katılım 28 Ocak 2015 Mesajlar 22 Daha fazla Cinsiyet Erkek 10 Eylül 2015 #3 Masaüstü kullanıyorum da otomatik ile aktif halin normal mesele office programlarında falan hız farkı var mı ? Oyunlarsa zaten açılıyor auto da. Son düzenleyen: Moderatör: 10 Eylül 2015
Masaüstü kullanıyorum da otomatik ile aktif halin normal mesele office programlarında falan hız farkı var mı ? Oyunlarsa zaten açılıyor auto da.
TELEMAK Kilopat Katılım 10 Temmuz 2015 Mesajlar 246 10 Eylül 2015 #4 Mesajında dil bilgisine dikkat etmeni tavsiye ederim. Yoksa ban yiyeceksin. Pek fazla olacağını sanmıyorum ama bilgisayarının yorulmasından iyidir. Otomatik kullan.
Mesajında dil bilgisine dikkat etmeni tavsiye ederim. Yoksa ban yiyeceksin. Pek fazla olacağını sanmıyorum ama bilgisayarının yorulmasından iyidir. Otomatik kullan.