Intel, Ubuntu 22.04 LTS Uyumlu İlk Arc Grafik Sürücüsünü Yayınladı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
intel-linux.jpg

Intel, Linux için özel olarak tasarlanmış ilk Arc GPU sürücü paketini yayınladı. Yeni sürücü paketi, Intel’in Arc sürücülerini Linux’a manuel olarak yüklemek için gereken tüm süreci ortadan kaldırarak herkesin ekran kartı sürücülerini kolaylıkla yüklemesini sağlıyor. Şirketin Linux sürücüsü şimdilik yalnızca Ubuntu 22.04 LTS sürümü için tasarlandı ve başka hiçbir sürümde çalışmayacak. Linux’taki grafik sürücüleri bildiğiniz […]

Devamı: Intel, Ubuntu 22.04 LTS Uyumlu İlk Arc Grafik Sürücüsünü Yayınladı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

AMD kullanıcıyım ama Linux sistemlerin geliştiğini görmek sevindiriyor. Umarım grafik tasarım programları vs. Linux' e destek verirler windows çöpünden kurtuluruz.

Şimdilik öyle bir şey mümkün değil. İnsanlar para kazanıyor bu işten. Birlikte çalışınca para hoplatıyorlar. Tekel Microsoft işte..

Ubuntu neden diğer Linux işletim sistemlerinden daha çok ilgi görüyor?
Debian tabanlı olduğundan, Debian tabanlı bir çok dağıtım var. Son kullanıcıya en uygun 2 dağıtım ubuntu ve mint debian tabanlı, sızma testleri vs. için kullanılan kali linux, parrot debian tabanlı. ubuntu özellikle seçilmiyor yani popüler bir çok linux dağıtımı debian tabanlı olduğundan. kali linuxda ki araçları ubuntu veya minte yükleyebilirsin sorunsuz çalışır vs. hepsinin makyaj farkları var genel olarak.

En fazla patlama yapmış işletim sistemi. Zamanında iyi hamleler yaptılar ve parayı kırdılar. Şimdi de en büyük yazılım şirketlerinden biri Canonical.
Şimdi ise Snap dayatmaları yüzünden düşüşe geçiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı