Çözüldü Intel UHD Graphics ve 3080 Ti NVIDIA ekran kartında istenilen Hz seçilemiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kauziN

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir PC satın aldım 2. el olarak ve özellikleri aşağıya bırakacağım. Sorunum şu 240Hz bir monitöre sahibim ve bunu hiçbir şekilde 240Hz'ye çekemiyorum. NVIDIA Denetim Masası'ndan denemek isterken fark ettim ki ekran bölümü yok onunda resmini bırakacağım. Ve ilk defa Intel UHD ve NVIDIA'yı aynı anda kullanmaya çalışıyorum gerçekten 3 gündür uğraşıyorum hiçbir çözüm bulamadım.
NVIDIA Denetim Masası sorunu: Ekran bölümü yok.
Intel UHD Denetim Masası: 240 Hz gözüküyor fakat bu çözünürlüğü seçemiyor veya yeni bir özel çözünürlük oluşturamıyorum.
Monitör: Alienware AW2521HF 240Hz.

Dosya Ekleri

• pc bilgi.png
    pc bilgi.png
    72 KB · Görüntüleme: 30
  • resim_2024-10-16_061433940.png
    resim_2024-10-16_061433940.png
    134,8 KB · Görüntüleme: 25
  • 240 hz.png
    240 hz.png
    108,5 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir PC satın aldım 2. el olarak ve özellikleri aşağıya bırakacağım. Sorunum şu 240Hz bir monitöre sahibim ve bunu hiçbir şekilde 240Hz'ye çekemiyorum. NVIDIA Denetim Masası'ndan denemek isterken fark ettim ki ekran bölümü yok onunda resmini bırakacağım. Ve ilk defa Intel UHD ve NVIDIA'yı aynı anda kullanmaya çalışıyorum gerçekten 3 gündür uğraşıyorum hiçbir çözüm bulamadım.
Intel UHD Denetim Masası: 240 Hz gözüküyor fakat bu çözünürlüğü seçemiyor veya yeni bir özel çözünürlük oluşturamıyorum.

Hocam sürücüleri DDU ile kaldırıp tekrar kurulum yapmayı deneyin.

Hocam sürücüleri DDU ile kaldırıp tekrar kurulum yapmayı deneyin.

Çözüm
@Emrecopur hocam format attim bu yuzden ve hepsini manuel olarak tekrar indirdim. Monitor driver identification dahil. Hepsini manuel olarak tekrar indirdim. Duzelmedi. Hatta en son driver bosster miydi neydi onu indirdim belki bir şeyleri eksik yukluyorumdur ya da unuttugum bir şey vardir diye tekrar denedim ama maalesef sonuç aynı. Baska nasıl bir yol izleyebilirim? Ama eve gecince tekrar dediginizi yapacagim.

@Emrecopur hocam format attim bu yuzden ve hepsini manuel olarak tekrar indirdim. Monitor driver identification dahil. Hepsini manuel olarak tekrar indirdim. Duzelmedi. Hatta en son driver bosster miydi neydi onu indirdim belki bir şeyleri eksik yukluyorumdur ya da unuttugum bir şey vardir diye tekrar denedim ama maalesef sonuç aynı. Baska nasıl bir yol izleyebilirim. Ama eve gecince tekrar dediginizi yapacagim.

Hocam driver bosster gibi programlar kullanmayın daha çok eski tarihli sürücüler kuruyor NVIDIA denetim masasında bütün menüleri kontrol edin sol tarafta.

Driver bosster kullanmiyorum normalde bu yuzde Manuel indirdim. Fakat durum duzelmeyince belki hata bendedir diye kurup onunla kontrol edip guncelledim. Dediginizi de yaptım ama sonuc olumsuz :(

Driver bosster kullanmiyorum normalde bu yuzde manuel indirdim. Fakat durum duzelmeyince belki hata bendedir diye kurup onunla kontrol edip guncelledim. Dediginizi de yaptım ama sonuç olumsuz :(

Hocam vallahi ne desem ki bilemedim monitör de başka özellikler aktif mi onları deneyerek bir çözüm bulabilirsiniz belki o özellik yüzünden Hz sınırı olabilir veya ekran kartı desteği yoktur Intel chipset driver'lar güncel mi belki BIOS üzerinden de bir ayar yapmak gerekir monitör kullanmadığım için net bir şey söyleyemiyorum.

Driver bosster kullanmiyorum normalde bu yuzde manuel indirdim. Fakat durum duzelmeyince belki hata bendedir diye kurup onunla kontrol edip guncelledim. Dediginizi de yaptım ama.
Sonuç olumsuz :(

Hocam şu videonun 10:23 dakikasını izler misin bir şeyler yapıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam vallahi ne desem ki bilemedim monitör de başka özellikler aktif mi onları deneyerek bir çözüm bulabilirsiniz belki o özellik yüzünden Hz sınırı olabilir veya ekran kartı desteği yoktur Intel chipset Driver'lar güncel mi belki BIOS üzerinden de bir ayar yapmak gerekir monitör kullanmadığım için net bir şey söyleyemiyorum.

Hocam şu videonun 10:23 dakikasını izler misin bir şeyler yapıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam sanırım kablo desteklemiyor kullandığınız kabloyu internet üzerinden aratarak kaç Hz'e kadar desteklediğine bakın mümkün ise kablo değişip deneyin ama ekran kısmının gözükmemesi cidden tuhaf bir şey

Son düzenleme:
Hocam verdiğin bilgiler ve uğraştığın için çok teşekkür ederim. Ama bence sorun şu anda kabloda olduğunu düşünmüyorum çünkü şu anda bilgisayarın kendisinde bir sorun var çünkü NVIDIA Denetim Masası ekran bölümü yok gözükmüyor ve Intel illeti ile çözünürlük değişirken sorun yaşıyorum: I şimdi dediklerinizi tekrar yapacağım uygulamaları kaldırım tekrar manuel olarak güncel sürümü indireceğim. Çok teşekkür ederim tekrardan zaman ayırdığın için.

Hocam verdiğin bilgiler ve uğraştığın için çok teşekkür ederim. Ama bence sorun şu anda kabloda olduğunu düşünmüyorum çünkü şu anda bilgisayarın kendisinde bir sorun var çünkü NVIDIA Denetim Masası ekran bölümü yok gözükmüyor ve Intel illeti ile çözünürlük değişirken sorun yaşıyorum: I şimdi dediklerinizi tekrar yapacağım uygulamaları kaldırım tekrar manuel olarak güncel sürümü indireceğim. Çok teşekkür ederim tekrardan zaman ayırdığın için.

Rica ederim ne demek hocam inşallah çözüme kavuşursunuz.

Sorunu buldum şimdilik sanırım ama sorun buradan kaynaklanıyor sanırım. Burada ekran desteklenmiyor ilginç bir şekilde. Artık NVIDIA ekran bölümünden vazgeçtim bari 240 Hz alabileyim diye uğraşıyorum açıkçası.

Sorun çözüldü! DDU ile ekranları tekrar silip yükledim manuel olarak ve son olarak giriş ve çıkış portlarını değiştirdim. Sorun düzeldi çok şükür. Tekrar sana çok teşekkür ediyorum ilgin ve alakan için. Sağ ol hocam.

Dosya Ekleri

• resim_2024-10-16_190638496.png
    resim_2024-10-16_190638496.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 16
Sorunu buldum şimdilik sanırım ama sorun buradan kaynaklanıyor sanırım. Burada ekran desteklenmiyor ilginç bir şekilde. Artık NVIDIA ekran bölümünden vazgeçtim bari 240 Hz alabileyim diye uğraşıyorum açıkçası.

Sorun çözüldü! DDU ile ekranları tekrar silip yükledim manuel olarak ve son olarak giriş ve çıkış portlarını değiştirdim. Sorun düzeldi çok şükür. Tekrar sana çok teşekkür ediyorum ilgin ve alakan için. Sağ ol hocam.

Rica ederim hocam ne demek sorununuzun çözüldüğüne çok sevindim mutlu günlerde kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı