Çözüldü Intel UHD sistemli laptopta CPU kullanımı %100'e çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EŞREF TEK

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Lenovo laptopum var, içinde Intel UHD graphic var, ekran kartı yok, Google'da falan gezerken CPU kullanımı %100 oluyor, bu normal mi?

Çözüm
Hocam pardon bu arada yanlış yazmışım ben

Ekran kartı olamadığı için bütün yük işlemciye biniyor diye düşünüyorum bende
Bu arada geç cevap verebiliyorum kusura bakmayın
4C 4T + 4GB RAM ve W11.

Size önerim önceden modlanmış W10 ISO indirip kurmanız, ve mümkünse ekstra 4GB takın sisteme. O parçalar W11 için aşırı yavaş.
Belki virüs vardır arka planda görev yöneticisinden kontrol et ve aynı zamanda tarayıcı sil baştan yükle zamanın dolmuştur veri çok olunca.

Lenovo ofis laptoplarında genelde 2C 4t işlemci kullanıyorlar. Ondan dolayı da olanilir. Konu sahibini beklemek lazım kesin sonuç için.

Biraz geç baktım kusura bakmayın ben bilgisayarı Malwarebytes'la tam tarama yapıyorum ayda 1 kere hiç virüs bulmuyor
Windows 11 İşlemcimde intel UHD Graphics 605 benim iş bilgisayarı diye geçiyor zaten

Biraz geç baktım kusura bakmayın ben bilgisayarı Malwarebytes'la tam tarama yapıyorum ayda 1 kere hiç virüs bulmuyor
Windows 11 İşlemcimde intel UHD Graphics 605 benim iş bilgisayarı diye geçiyor zaten
O sizin işlemcinizin ekran kartı. İşlemciniz lazım bize. Görev yöneticisini açıp performans kısmına gelip CPU'nun ekran görüntüsünü atabilir misiniz?

Turbo Boost'dan kaynakli olabilir belki. Islemcinin gücü yük altında artıyor sonucta.
Sanmam. Yanlıs bilmiyorsam UHD 605 celeron N5000 de kullaniliyor. O islemci 4 core 4 thread. Yani, %100 olmasi normal. Ozellikle stock windowsun ne kadar agir oldugunu dusunursek.

Konu sahibinin yapabilecegi cozum onceden modlanmis isolari veya kendi modlayip o isoyu kullanmasi. Stok W10 4 threadli sisteme agir geliyor.

O sizin işlemcinizin ekran kartı. İşlemciniz lazım bize. Görev Yöneticisi'ni açıp performans kısmına gelip CPU'nun ekran görüntüsünü atabilir misiniz?

Hocam pardon bu arada yanlış yazmışım ben

Sanmam. Yanlış bilmiyorsam UHD 605 Celeron N5000 de kullaniliyor. O islemci 4 Core 4 thread. Yani, %100 olmasi normal. Ozellikle stock Windows'un ne kadar agir oldugunu dusunursek.

Konu sahibinin yapabilecegi cozum onceden modlanmis ISO'lari veya kendi modlayip o ISO'yu kullanmasi. Stok Windows 10 4 threadli sisteme agir geliyor.

Ekran kartı olamadığı için bütün yük işlemciye biniyor diye düşünüyorum bende
Bu arada geç cevap verebiliyorum kusura bakmayın

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-03 192733.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-03 192733.png
    145,5 KB · Görüntüleme: 18
  • Ekran görüntüsü 2025-02-03 193157.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-03 193157.png
    135,1 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri