Çözüldü Intel-undervolt pl değerleri başlangıçta çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

403976

Megapat
Makaleler
6
Kod:
# CPU Undervolting.
# Usage: undervolt ${index} ${display_name} ${undervolt_value}
# Example: undervolt 2 'CPU Cache' -25.84

undervolt 0 'CPU' -140
undervolt 1 'GPU' -140
undervolt 2 'CPU Cache' -140
undervolt 3 'System Agent' -35
undervolt 4 'Analog I/O' 0

# Power Limits Alteration.
# Usage: power ${domain} ${short_power_value} ${long_power_value}
# Power value: ${power}[/${time_window}][:enabled][:disabled]
# Domains: package.
# Example: power package 45 35.
# Example: power package 45/0.002 35/28
# Example: power package 45/0.002:disabled 35/28:enabled

power package 60/28:enabled 60/28:enabled

Sistem açılırken Power package değeri.

60W 60W olması gerekirken bu şekilde her açtığımda.
Bu değerlerin de sistem açılırken değişmesi gerekmezmi UV değerleri gibi?
sudo intel-undervolt apply yazmam gerekiyor nasıl ayarlayabilirim bunu sistem başlangacında açılması için.

Kodu yazdıktan sonra bu şekilde normal çalışıyor.

Çözüm
Bu programı derlerken ./configure --enable-systemd komutuyla ayarlamış olmanız gerekiyor. SystemD kullanmıyorsanız OpenRC de seçebiliyorsunuz.

SystemD kullandığınızı ve derlerken gerekli ayarı yaptığınızı var sayarak sudo systemctl enable intel-undervolt.service komutuyla otomatik hale getirebilirsiniz.

Bu programı derlerken ./configure --enable-systemd komutuyla ayarlamış olmanız gerekiyor. SystemD kullanmıyorsanız OpenRC de seçebiliyorsunuz.

SystemD kullandığınızı ve derlerken gerekli ayarı yaptığınızı var sayarak sudo systemctl enable intel-undervolt.service komutuyla otomatik hale getirebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sistem üreticisi işlemcinize kilit koymadıysa uygulayabilirsiniz.
O kiliti açtım, windowsta throttlestop ile yapıyordum ama linux'te çözüm bulamamıştım. Bununla ilgili bir döküman var mı? veya ufak bir açıklama yapabilir misiniz? undorvolta ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…