Intel ve AMD rekabeti

S

Silinen üye 266150

Ziyaretçi
Arkadaşlar fanboyluk değil öncelikle bunu belirteyim.
Intel 2020 için Ice Lake mimariye geçeceğini duyurdu. AMD Zen 2 mimarisi 7nm işlemcileri ile sanırım şu an piyasada oyun ve render işi için en uygun işlemcilerini piyasaya sürme yolunda. Benim merak ettiğim şu. Intel piyasayı elinden kaybediyor mu? Yıllardır Single Core performansı ve adından dolayı tercih ettiğimiz Intel nasıl bir durumdadır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek iç açıcı bir durumda değil. Şirket içindeki yazışmalara bile yansımış bu:

Öte yandan ben Intel'in elinde her zaman beklettiği bazı teknolojiler olduğunu düşünüyorum. Birden bire %80 pazar payını kaybetmez...

Intel gibi bir firmanın AMD yüzünden pazar payını kaybetmemek için beklettiği planları vardır illa ki. AMD bomba gibi gelse de Intel bunun altında kalacak bir firma asla değil.

Pek bir rekabet yok ortada ama... AMD kullanımı sanırım bizde ortalamanın üstünde (kur nedeniyle) o nedenle rekabet halindeymişler gibi hissediyoruz. Intel pazar payının %80'inden fazlasını elinde tutuyor.
3. nesil Ryzenler geldiğinde eğer bahsedilen gibi olursa Intel 2 ay içinde yeni işlemcileri piyasaya sürüp yine pazarı elinde tutmaya devam edecektir.

Recep abi haklı olabilir ama AMD f/p olarak çok iyi bir ritim tutturdu ryzen 2.nesil ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…