Intel ve AMD soket değiştirecek mi?

halileser

Megapat
Daha fazla  
Intel veya AMD soket değiştirecek mi yakın zamanda? Şu anda en mantıklı ve uzun süre götürecek soket var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel 10. Nesil işlemcilerde soketi değiştirecek. AMD ise 2020'ye kadar AM4 soketin kullanılacağının sözünü vermişti. 2020'de çıkacak Ryzen 4000 serisi büyük ihtimalle yeni soket kullanacak ama AMD belki bize bir sürpriz yapar ve soketi değiştirmez. Ancak değiştirme ihtimali daha yüksek.

Son düzenleme:
Intel yeni 10 nm işlemciler için 1200 sokete geçeceğine dair bir sızıntı olmuştu ancak AMD'nin DDR5 belleklere geçene kadar soket değiştireceğini düşünmüyorum. Seneye Q2'de refresh 4. Nesil işlemcilerini çıkarıp 2021 gibi DDR5 destekli AM5 platformunu oluşturur diye düşünüyorum.

Şimdi 7nm+ işlemcileri büyük ihtimalle Ryzen tarafında AM4 sokete çıkar ki çoğu yerde bunu destekleyen sızıntılar mevcut. Ancak İntel 10nm için kesinlikle soket değiştirir. DDR5 çıkmadan ki bu ortalama 2021 demek, AM5 olması imkansıza yakın.

8-9 nesil 1151 soket işlemcilere daha yeni yeni alışıyorken 10 nesil işlemciler için yeni anakart alacağız öyle mi.

Bence bu teknoloji şirketleri kendilerine bir çekidüzen vermeleri gerekiyor. Ya da hükümetler bu soruna el atmalıdır Fransa'nın telefon şarj girişlerine standart getirmesi gibi, evrensel bir soket tipi oluşturulmalıdır. Soketlerde değil de işlemcilerde sürekli ve daha üst değişikliğe giderlerse gene de diledikleri satış rakamlarını elde edebilirler diye düşünüyorum. Eski bilgisayar donanımı deposuna döndü evlerimiz işyerlerimiz.

Anakarttan başlayıp sistemi toplamaya başlamak istiyorum. Bu ay bir anakart almayı düşünüyorum. MSI X570 Edge. Yanında ML240L sıvı soğutma hediyesi var. Sizce DDR5 çıkarsa ve AMD soket değiştirirse anakart boşa mı gider?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı