Intel ve saçma politikaları

Hocam vallahi AMD 5000 FPS veren 1000 TL'lik işlemci bile satsa 60 FPS veren Intel işlemciden vaz geçmem aradaki fark bu.

İşte bunada kerizlik derler Intel fanboylugununda onune geçmişsin i3 10100F'le nasıl bir Intel deneyimi yaşamış olabilirsinki şu an piyasada mantıken Intel alıncak durumda değil hem soket hem ısınma hem mimari hem watt mesela bende sizin sisteme benzer AMD parçalar olan sistem var şu ana kadar hiçbir sorunu yaşamadım hem de o kadar sorunlu denen 500 serisi ekran kartı olmasına rağmen.

Ben amdyide intelide kullanırım. Hangisi bana en iyi seçenekleri sunarsa onu seçerim. Performans konusuna geldiğimizde aradaki ufacık detayları asla takmam ama yine de bir şekilde hep kendimi AMD'yi savunurken buluyorum.

Önceleri PC'den anlamadığım için aldığım hazır sistemleri es geçerek direkt AMD ile tanışma kısmına geçeyim.

Birisine acil para lazım olduğu için ve bende yardım etmek için o zaman i7 8.nesil ve GTX 1080'li sistemimi sattım. Bu sistemi kendim kurmamıştım Vatan Bilgisayar'dan aldım ve onlar topladılar.

Sistemi sattım parayı verdim ama ben bilgisayarsız duramadım ve gidip kredi kartı aldım bankadan. Tekrar gittim bilgisayar almaya. Tabii daha önce hiç bilgi sahibi olmadığımız için ezberağız Intel ve GTX ekran kartı diye girdim işe. Vatandaki çalışan ne oynayacağımı ne yapacağımı sordu ve bütçemi sordu. Ben tabii AMD ile oyun çalışacağına inanmıyorum. Hatta RX 580, Black Desert açmaz diyorum. Sonra umurunda olmaması gerekirken yalvar yakar bana AMD sistem parçaları toparladı. Yanlış hatırlamıyorsam Ryzen 5 1600 AF ve RX 580 ekran kartı vardı. Neyse aldım parçaları geldim eve bir ateş düştü içime, ben ömrü hayatımda bilgisayarın kapağını açmamış adamım niye böyle bir şey yaptım derken YouTube'da videolar izleyerek parçaları takmaya başladım. Technopat'ın çok eski bir videosunuda izledim ve hala hatırımda çok net. Zor bela sistemi hazırladım ve bilgisayarı çalıştırdım. Sırasıyla Black Desert Online, PUBG, Rainbow Six: Siege indirip girdim oyunlara hepsinde Ultra ayarlarda oynadım.

Çevremdekiler Intel'i ve NVIDIA'yı o kadar övüyorlardı ki benim zihnimde AMD tamamen rezil bir firmaydı. Halbuki öğrendikçe, araştırdıkça AMD'ye bayağı sempati bile duymaya başladım. Yine de yarın Intel daha iyi bir seçenek olursa Intel tarafına geçerim hiç sorun değil. Intel'de süper işler yapıyor AMD'de. Ama şu anda AMD hem güçlü hem de uzun süre destek sunuyor. Şu anda Ryzen 7 7700X kullanıyorum son AM5 işlemci çıkınca onunla değiştireceğim. Yine de dedikleri doğru. Intel ve NVIDIA açgözlü ve sömürücü firmalar. Kral öldü, yaşasın yeni kral demeyi bilmeliyiz.

Fanboylukta yapmıyorum. Her iki tarafıda kullanıyorum.

1.AMD sistemim.

2. NVIDIA sistemim.

Dosya Ekleri

• IMG_20230924_022620.jpg
    116 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_20230523_040053.jpg
    153,6 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Samsung 100$’lık telefon satarken Apple 1000$’lık telefon satıyor.

Dönemsel olarak olur böyle olaylar, ucuzunu alın ve hissedarı değilseniz fazla karıştırmayın. Bi AMD yükselir bi Intel. Dükkan da babamızın olmadığına göre no problemto.

Mesaj silinebilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…