Intel vs AMD

Aslında ikiside aynı sonuçta pazarda biri iyi biri kötü olacaktır AMD son yıllarda işlemci de ve anakart larda overclock desteği sunuyor Intel de olduğu gibi K serisi bir işlemci ve Z serisi bir anakart istemiyor overclock için Ram frekanslari üst düzeyde oluyor ve anakartlarda bunlar yüksek fiyat değil.

Eğer müzik prodüksiyon ile uğraşıyorsan kesinlikle Intel, AMD işlemciler ASIO driver'larla pek uyumlu değil. AMD Threadripper işlemci aldık paramızla rezil olduk. Eğer video edit render yapacaksan AMD.
Ben müzik işiyle uğraşmıyorum fakat daha çok programlama yapıyorum. AMD işlemcilerin bazı IDE'lerde düzgün çalışmadığını duydum. Bu doğru mudur?
Ve programlama için Intel işlemci mi daha iyi olur yoksa AMD işlemci mi?

Yazılımcı arkadaşlarım genelde inteli tercih ediyolar. Tabi bütçe meselesi normal ev kullanıcıları için amd fiyat performans bakımından her zaman önde ama, yazılım programlama ve ses prodüksiyonu gibi stabilite gerektiren özel işlerde ben inteli öneririm.

Gerçi AMD'nin Ryzen 3000 serisi işlemcilerinde (3200G ve 3400G hariç) gerçek AVX2 desteği eklendiğini öğrendim fakat yine de yazılım programlama işinde Intel daha iyi sonuçlar veriyor gibi.
Zaten ben Intel Core i5-3570K kullanıyorum. Evet baya eski fakat yine de hiçbir IDE ile sorun çıkarmadı ve son derece stabil çalışıyor.
Intel Intel Intel... Baş koymuşum Intel'imin yoluna

AMD ile kötü tecrübelerim var kısacası. Intel dışında pek kullanmayı düşünmüyorum, yarı yolda bırakmadı henüz beni hiç
Ben hiç AMD kullanmadım ve kullanmayı da pek düşünmüyorum. Belki ekran kartı olarak AMD ekran kartı tercihi yapabilirim ileride. Fakat işlemci konusu benim için şakaya gelmez. Ekran kartı konusu benim için o kadar fazla önemli değil. Zaten AMD çok sorunlu denilirken NVIDIA RTX kartlardaki Micron GDDR6 bellek sorunundan neredeyse bahseden yok. Ama özel yazılımlarda işlemci tercihi son derece önemli.
Bir başka örnek olarak da Knight Online adlı oyundan bahsedebilirim. Oyun AMD işlemcili sistemlerde oldukça kötü çalışıyor. Bunun nedeni AMD sistemlerin tek çekirdek performansının Intel'e göre düşük olması değil (zira öyle olsaydı olsa olsa %15 fark olurdu), oyunun AMD işlemcilere göre optimizasyonunun çok kötü olması. O yüzden çoğu Knight Online oyuncusu Intel sistem kullanmaya devam ediyor. Zira Knight Online eski bir oyun ve API güncellemesi almıyor.

Ben hiç AMD kullanmadım ve kullanmayı da pek düşünmüyorum. Belki ekran kartı olarak AMD ekran kartı tercihi yapabilirim ileride.
Maalesef GPU da CPU da kullandım AMD olarak. Bir daha elimi bile sürmem. Bakın bu kişisel görüşüm, kimseye almayın demiyorum zaten. GPU eridi ya kasanın içide. Hem de hiçbir şey yapmama rağmen. Deseniz ki bana RX 590 Geforce RTX 2080Ti'dan iki kat fazla FPS veriyor hem de yarı fiyatına, yine alamam o kadar diyorum. Sürücü desteği bence kötü en başta.

Dediğim gibi kişisel tecrübelerim bunlar. Genelleme yapamam veya kimseye alma diyemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…