Intel vs Ryzen Sistem Toplama

Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Yazılım
Herkese Merhabalar,

Şuanda;
  • İŞLEMCİ: İ5 6400
  • EKRAN KARTI: MSI GTX 1060 6G Gaming X
  • RAM: 2x8(16gb) 2133Mhz HyperX CL14
  • ANAKART: MSI B150 Gaming M3 2133 Mhz
  • SSD:240 Kingston Plus
  • HDD: 1TB Seagate 64Mb 7200 rpm
  • PSU: Corsair VS550 550W
  • MONITOR: ASUS VP247H 75Hz
Özelliklerine sahip bir sisteme sahibim. Bu sistemi satmak istiyorum ve yeni Zen işlemcili bilgisayar toplamak istiyorum.
Şuanda çalışıyorum ve önümüzdeki yıl üniversiteye başlayacağım. Okul ortalama 5 yıl sürecek. Beni üzmeyecek yeni nesil oyunlar dahil rahatça oynayabileceğim televizyona bağlayıp oyunları oynayacağım sisteme ihtiyacım var.
Bir çok konuyu okudum videolar izledim testlere baktım karşılaştırmaları araştırdım. Fakat kararsızım!
Ryzen işlemcili bir bilgisayar mı yoksa İntel işlemciyle mi devam etmeliyim ?
Sistem önerilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum. Çok iyi bir sistem olmayacak fakat gündemin gerisinde kalmayacak. F/P sistem olmalı.

Tavsiyem şuan ki sistemini tamamen satmak yerine bir kaç değişiklikle sistemini güncellemek.
Benim tek bir düşüncem var şu AMD ve Intel atışmasından sıkıldım hangisini daha önce kullandın ve memnun kaldıysan öyle devam et.
Eğer diyorsan ben AMD istiyorum o zaman ilk önce "Technopat Tavsiyeler" bölümüne göz atmanı öneririm.

Benim amacım karşılaştırma yapmak değil. Önümüzdeki sene ve ya bu sene yeni bir oyun çıktığında performans bakımından kendini güçlü göstermeye devam edecek işlemci performans istiyorum. En azından 40 FPS olsa bile oyunları açıp oynamak istiyorum. günümüz ve geçmiş oyunları zaten en az 50-60 FPS oynatmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…