Intel Xeon E5 2697 sunucuya yeter mi?

egekılavuz

Picopat
Daha fazla  
Ben yakın zamanlarda bir sunucu açmak için hazırlanmaya başladım saganetwork ucuz geldiği için saga yı seçtim şimdi ben BungeeCord dahil 4 Minecraft sunucusu açacağım 16 GB RAM 4 Core 20 GB depolamalı VDS alacağım ama CPU beni biraz şüpheye düşürdü şimdi ben bu sunucuları kendi bilgisayarımda açabilıyorum ama ben PC de Ryzen 9 16 GB RAM 12 Core var bu sunucular için en az kaç Core gerekir VDS de ben bu 16 GB RAM'i 16 GB olarak kullanabilecek miyim işlemci yeter mi bütün sorularım bunlar.

Ram neyse onu kullanırsınız tabiyki. Çekirdek sayısı yeterli gelip gelmeyeceğini test edebilirsin. Mesela 4 core kiralarsın yetersiz gelirse 6 core olarak değiştirirsin, sistemin bozulmadan çekirdek sayısı güncellenir. Bu şekilde sistem ihtiyaçlarını nokta atışı tespit etmiş olursun.

ama işlemci konusunda bi korkum var ya işlemci iyi değilse işlemci seçeneği e yok direk intel Xeon E5 2697

Ram neyse onu kullanırsınız tabiyki. Çekirdek sayısı yeterli gelip gelmeyeceğini test edebilirsin. Mesela 4 core kiralarsın yetersiz gelirse 6 core olarak değiştirirsin, sistemin bozulmadan çekirdek sayısı güncellenir. Bu şekilde sistem ihtiyaçlarını nokta atışı tespit etmiş olursun.

tamam çözdüm sıkıntı yok

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı