Satıldı Intel Xeon E5440 İşlemci LGA 775 modlu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
11 Haziran 2012
Mesajlar
6.873
Makaleler
9
Çözümler
49
14 Nisan 2018 Güncel: Kalan işlemci de forum dışından satılmıştır.

30 Mart 2018 Güncel: İşlemcinin teki dışarıdan satılmıştır, elimde sadece bir adet kaldı.

Satılık 2 adet Intel Xeon E5440 işlemci.

Hiç kullanılmadılar, sadece çalışıyor mu diye stres testine sokuldu, ikisi de sorunsuz çalışıyor.

Tanesi 90 TL'den iki adet 180 TL'ye satıyorum. Ciddi alıcılarla ufak pazarlık yapılma şansı var.

Eskişehir içi elden, diğer şehirlere alıcı ödemeli kargoyla yollayabilirim. Zaten ufak bir şey olduğundan kargosu çok tutacağını sanmam.

 
Son düzenleme:
9 senedir e8400 kullanıyorum, 4 çekirdek zamanı geldi lakin tek çekirdek performansları arasında ciddi bir fark göremedim. Almaya değer mi acaba?
Bu işlemcileri modlamak gerekiyor diye biliyorum, modlu mu bunlar? Ayrıca birinde costa rica birinde çin yazıyor farkı ne acaba?
Son olarak modlu işlemciler bazı anakartlarda BIOS problemi çıkarabiliyor, sizin testleri yaptığınız anakartın modelini öğrenebilir miyim zira kendi anakartımın sorun çıkarıp çıkarmayacağı belli değil ?
 
Ben ECS G31T-M7 üzerinde yaptım testlerimi. Ancak Foxconn G31MX-K ile bir türlü stabil kullanamadım. İşlemci bir türlü uyum sağlayamadı.

BIOS mod işi kolay arkadaşlar, ve elbette biliyorum BIOS mod yapmam gerektiğini. İnternette BIOS ROM'ları her yerde. Rahatlıkla modlayabilirsiniz. Hem elle, hem de internetteki BIOS'ları denememe rağmen Foxconn'da stabil çalışmadı ancak ECS'te gayet stabil çalışıyordu.

BIOS mod konusunda alacak arkadaşa yardımcı da olabilirim, bilginiz olsun.

E5200'den transfer oldum. İnanılmaz fark ettirmişti bilgisayara. Özellikle multi-tasking yaparken farkı çok ciddi derecede hissediyorum. Günlük kullanımda hiçbir kasma sorunum vs. yoktu. E8400'de ne olur inanın bilmiyorum.

Costa Rica ve Çin üretimi iki ayrı işlemci. İşlemciler tamamen aynı. Üretim yeri bir şey etkilemiyor.

Ve resimlerde görüldüğü gibi işlemciler kesik ve modlu. Yani anakartta herhangi bir kesme işlemi yapmanıza gerek yoktur.
 
Hocam bende Gigabyte P31-DS3L anakart var bu işlemci ile uyumlu heralde ama ben e5450 arıyorum fiyatın yüksek gibi eğer 50-60 TL yapmayı düşünürsen 1 tane alabilirim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…