Intel Xeon E5450 için ekran kartı önerisi

Mehmet Can

Hectopat
Anakartım Foxconn G41mxe(k)
İşlemcim modlu Xeon E5450 3.05 GHz.
Güç kaynağım Frisby 350 Watt.
Bu sisteme darboğaz olmayacak şekilde ekran kartı olarak ne önerirsiniz? Şu an da R7 240 2 GB kullanıyorum.

8 ay önce çıkmış bir oyun testi mevcut. Bu tarz testlere bakarak görebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güç kaynağın yetersiz kalabilir. Çünkü işlemcin 120 W güç tüketiyor. RX460 ve GTX1050 kartları galiba 75W civarı güç tüketiyor.

İşlemci ve ekran kartı güç tüketimi neredeyse 200W olacaktır. Güç kaynağın yetersiz gelebilir. Eğer güç kaynağın yetmezse şaşırmayın.

Hangisi daha mantıklı sorusuna " alacağın kartın fiyatına ve temiz durmasına bakmalısın". Hangisi daha temiz ve fiyatı düşükse onu alabilirsin.

Şu an zaten ekran kartı fiyatları uçmuş durumda.

8 ay önce çıkmış bir oyun testi mevcut. Bu tarz testlere bakarak görebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güç kaynağın yetersiz kalabilir. Çünkü işlemcin 120W güç tüketiyor. RX460 ve GTX1050 kartları galiba 75W civarı güç tüketiyor.

İşlemci ve ekran kartı güç tüketimi neredeyse 200W olacaktır. Güç kaynağın yetersiz gelebilir. Eğer güç kaynağın yetmezse şaşırmayın.

Hangisi daha mantıklı sorusuna " alacağın kartın fiyatına ve temiz durmasına bakmalısın". Hangisi daha temiz ve fiyatı düşükse onu alabilirsin.

Şu an zaten ekran kartı fiyatları uçmuş durumda.

İşlemcim 80W güç tüketiyor. Xeon X5450 120W güç tüketiyor. Benim e5450.

Pardon, ben yanlış bakmışım. İşlemcin 80W güç tüketiyor.

O zaman 80-90 W güç tüketeceğini düşünelim. Ekran kartı 75-80 W güç tüketsin. 160-170 W güç tüketimi. Frisby güç kaynağı direkt 350W değildir. O da 300W diye düşünürsem. Ucu ucuna yeteceğini düşünüyorum.

Pardon, ben yanlış bakmışım. İşlemcin 80W güç tüketiyor.

O zaman 80-90 W güç tüketeceğini düşünelim. Ekran kartı 75-80 W güç tüketsin. 160-170 W güç tüketimi. Frisby güç kaynağı direkt 350W değildir. O da 300W diye düşünürsem. Ucu ucuna yeteceğini düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim ilginiz için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı