Intel Xeon E5450 Sistemin Disk Kullanımı %100 Sorunu ve Donma

Enes Süslü

Hectopat
Beyler herkese merhaba,
Bilgisayarın özellikleri :
Gigabayte GA-P43-ES3G
Nvidia Geforce 9800
İntel Xeon E5450
PSU Powergate 300W
4 GB RAM
Harddisk 500 GB
Beyler bilgisayarımı daha bugün birleştirdim yeni bir fan almıştım. Bilgisayarı açıyorum bi' 15 dakika kullanıyorum daha sonra ekran donuyor bir daha gelmiyor. Reset atmak zorunda kalıyorum. Ayrıca görev yöneticisinden baktım disk kullanımıda %99'dan aşağıya pek düşmüyor. Konu hakkında bilgi sahibi dostlarım yardım ederlerse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğal zaten Windows 8'den sonraki her işletim sistemi SSD'ye göre ayarlandığı için disk kullanımı %100'den düşmüyor ben 8 yapmıştım ancak bu durum yüzünden 7'ye döndüm. Sen de dönebilirsin.

Windows + R tuşuna basarak Çalıştır'ı açın. Arama yerine services.msc diye aratın. Hizmetler açılacak. Oradan Hızlı Getirme ve Windows Search hizmetini durdurun, ardından devre dışı bırakın.

İşlemciye uygun BIOS sürümünü yüklediniz mi? Çünkü bu işlemcileri bu anakartlarda kullanabilmek için modlu BIOS falan yüklenmesi gerekiyor. Konuya hakim değilim ama. İkinci olarak @Thermes'in dediği gibi PSU bana biraz zayıf geldi. Tahminimce eski de bir model. HDD'de eski ise bu durum normal.

@Kalanlı Bölme dediğin şeyin geçerliliği pek yok. Pentium işlemcili ve Windows 10 yüklü iş yerindeki bilgisayarımdan bir ekran görüntüsü paylaşıyorum, senin dediğin gibi bir durum söz konusu değil. Bir sürü SSD olmayan bilgisayar da geçti elimden, yine öyle bir duruma rastlamadım. Büyük ihtimal sende farklı bir problem vardı.

Evet microcode ile HDD'yi nasıl bağdaştırdınız bilmiyorum ama Core 2 Duo ile de aynı sorunu yaşadım. Yani olay Windows 7'den sonraki sürümler ile alakalı isteyen deneyip bakabilir burada boşu boşuna yalan konuşmama gerek yok Windows 8 yükledim ardından bu başlıktaki sorun ortaya çıktım geri döndüm hiçbir problem yok.

Core 2 Duo işlemci ile Windows 8 kullanıyordum bir sıkıntı yoktu. Windows 10'a geçtim hâlâ bir sıkıntı yok. Bence bu konu işletim sistemi ile alakalı değil.

Core 2 Duo işlemci ile Windows 8 kullanıyordum bir sıkıntı yoktu. Windows 10'a geçtim hâlâ bir sıkıntı yok. Bence bu konu işletim sistemi ile alakalı değil.
Belki de hissetmemiş olabilirsin bana özel bir durum değil ama gördüğünüz gibi aynı şekilde bu konuyu açan kişi de muzdarip ve başka bir açıklaması yok (başka cevabı olan varsa bildirsin).

Sorun İşletim Sistemi kaynaklı değil bence de. İşlemci ile bağdaştırmamız da yanlış. İşlemci kullanımı gayet normal. Sorun disk kullanımında. Disk'i %100 kullanan şey tespit edilirse sorunun çözüme kavuşacağını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…