Intel'de RAM Uyumsuzluğu Var Mı?

SaL1K

Kilopat
Daha fazla  
X370 prime pro anakarta Trident Z RGB RAM aldım 3000 MHz 2x8 GB. Anakart RAM'leri 2133 MHz olarak görüyor. ASUS'un QVL listesinde RAM'ımın olmadığını öğrendim. Intel'in z270 yongasında aynı sorunlar oldu mu ? Ryzen gerçekten canımı sıkmaya başladı eskiden 20 derece fazlalık, şimdi RAM uyumsuzluğu. + 300 $ verdiğim işlemcinin böyle sorunları bana çok saçma ve can sıkıcı geliyor. VMware virtual machine sanal sistemde de Ryzen'lerin sorun yaşattığını öğrendim. Şimdiye kadar Intel kullandım. Ama fanboy değilim. Ryzen'ın bu sorunları canımı sıkıyor. Eğer Intel'de de böğle durumlar oluyordu mu yeni yonga çıktığında ? Olmadıysa kesinlikle sistemi 7700K yapıcam değiştirip.

Son düzenleyen: Moderatör:
X370 prime pro anakarta Trident Z RGB RAM aldım 3000 MHz 2x8 GB. Anakart RAM'leri 2133 MHz olarak görüyor. ASUS'un QVL listesinde RAM'ımın olmadığını öğrendim. Intel'in z270 yongasında aynı sorunlar oldu mu ? Ryzen gerçekten canımı sıkmaya başladı eskiden 20 derece fazlalık, şimdi RAM uyumsuzluğu. + 300 $ verdiğim işlemcinin böyle sorunları bana çok saçma ve can sıkıcı geliyor. VMware virtual machine sanal sistemde de Ryzen'lerin sorun yaşattığını öğrendim. Şimdiye kadar Intel kullandım. Ama fanboy değilim. Ryzen'ın bu sorunları canımı sıkıyor. Eğer Intel'de de böğle durumlar oluyordu mu yeni yonga çıktığında ? Olmadıysa kesinlikle sistemi 7700K yapıcam değiştirip.

Merhabalar öncelikle kullandığınız ramlar anakarta uyumlu bunu anlamak zor değil anakartın kullandığı ram teknolojisi , boyutu ve frekans hızları ile uyumlu olması yeterli. Kullandığınız anakart DDR4 ram teknolojini , 64 GB ye kadar desteklediğini ve frekansları 3200 Mhz ve 2933 Mhz kadar o.c edebilirsiniz normal frekansları ise 2666 mhz , 2400 mhz ve 2133 mhz sizin kullandığınız belek ise DDR4 ve 3000 mhz anakarta bu frekansı desteklemiyor otomatik olarak frekansı 2133 mhz düşüyor ama korkmayın ramleriniz anakarta uyumlu sadece küçük mhz olayı bios ayarlarından frekansını desteklediği o.c ile 3200 mhz çekebilirsiniz bunun için Technopat rehber den destek alabilirisiniz. Bios'u da güncellerseniz faydalı olucaktır yine nasıl bios'u güncellerim derseniz Technopat rehber den destek alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı