Intel'den AMD Ryzen'a geçiş sonrası format gerekir mi?

Windows kendini ayarlayabiliyor ama en doğrusu temiz kurulum olur.

Dosyalarını yedekle sonra da temiz kurulum yap.
Aslında kurulum sırasında da yedeklenebiliyor. Hatta ben çökmüş bilgisayarlardan kurulum esnasında dosyaları kurtarıp temiz kurulum yapıyorum. Daha dün ablamın bilgisayarına format attım. Hiçbir program falan çalışmıyordu, ben de format sırasında Not Defteri'ni açıp oradan Dosya-Aç yolunu izleyerek dosyalara erişim sağladım ve Masaüstü ve İndirilenler klasörlerini yedeklerim. Sonra ise temiz Windows 10 2004 Pro 64 Bit kurulumu yaptım. Bu arada kurulum yaptığım bilgisayar Casper (kespır) C500 idi.

Abim yeni bilgisayar parçalarını şimdi sipariş etti. Aldığı parçalar şunlar;
  • AMD Ryzen 5 3600 işlemci
  • MSI B450 Tomahawk Max anakart
  • ADATA XPG Spectrix D60G 2x8GB DDR4 3000MHz CL16 bellek
  • Arctic MX-4 8gr termal macun
Parçalar büyük ihtimalle haftaya gelecek diye tahmin ediyorum. O zamana kadar zaten Windows 10 2004 sürümü resmi olarak çıkmış olur. Media Creation Tool ile ISO indirip Rufus ile USB'ye yazarım ve formatı atarım.
Bir sorum daha olacak. Mevcut Windows lisansım ne olacak? Yeni bir lisans almam mı gerekecek?

Eğer OEM key aldıysanız muhtemelen gider. Anakarta gömülüyor diye biliyorum. Yine de eğer var ise şifresini yeni anakartta da deneyin. Yoksa da nasıl öğreneceğinizi araştırın.

Eğer OEM key aldıysanız muhtemelen gider. Anakarta gömülüyor diye biliyorum. Yine de eğer var ise şifresini yeni anakartta da deneyin. Yoksa da nasıl öğreneceğinizi araştırın.
Eski anakart, işlemci ve RAM'i başka bir tanıdığıma 2. el bilgisayar toplaması için vereceğim. İşletim sistemini de hediye edeceğim. O yüzden deneyemem. OEM değil MAK keyi aslında, deneme ihtimalim var. Fakat hiç riske atmayacağım.
Yeni bir Windows lisansı alacağım, onun için de bileşenlerin geldiği gün konu açacağım. Cevaplarınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…