Intel'in soket değiştirmesi

Katılım
26 Haziran 2020
Mesajlar
381
Yer
Düzce
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Ortaokul Öğrenciliği
Merhabalar. Bildiğiniz üzere Intel LGA1700'e geçti. Intel bana çok mantıksız gelmeye başladı. Çünkü, 2016/2017 yılları arasında çıkan LGA2066'dan devam etmek yerine soketleri o yıldan bu yana 3 kez değiştirmeleri gerekti. 2 veya 3 sene LGA1700 kalacak gibi. Sadede geleyim: LGA2066 soketinde normal H, B ve Z çipsetlerini koysalardı, bugün insanlar her yeni işlemci çıktığında anakarta ihtiyaç duymazdı. X serisi çipsetleri de aynı sokete koyabilirlerdi. (not: Bunlar benim düşüncelerim. Siz nasıl düşünüyorsunuz? Yanıta yazabilirsiniz.)
 
Politikası bu. Yapacak bir şey yok. Server için farklı soket kullanabilir. AMD'de de TR soketler var. Sadece AM4 soketi daha uzun süre kullandı. Intel ise 1151 için bile bir sürü değişiklik yaptı.
 
Bence iyi bir şey yapıyor detay yazardımda... :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı