Intelligent Standby List Cleaner kullanılımalı mı?

catari

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, CS2'de yedigim droplar yüzünden araştırmadıgım ayar kalmadı, en son buraya kadar geldim. Bu konuda cok fazla yorum var ve kafam karıştı. Kimi arkadaş Windows 10/11 icin artık gerek olmadıgını, programın faydalı olmadıgını söylüyor. Kimisi ön bellegi temizlemek icin degil input lag'ı düsürmek icin sabit tutmak icin kullandıklarını söylüyor. Ben buraya önbelleğe alınmış RAM miktarını ekliyorum. Bilen birisi yorum yapabilirse sevinirim. Programı kullanmalı mıyım? Önbelleğe alınmış bu RAM miktarının büyüklügü oyunlarıma etki ediyor olabilir mi?

CS2 gibi oyunlar RAM'den ziyade işlemci ve GPU odaklı.
Eğer RAM yetersizse örneğin 8 GB gibi, o zaman önbelleğe alınmış RAM'in fazlalığı sorun olabilir.
Ancak senin sisteminde yeterince RAM varsa 16 GB veya daha fazla ki var önbelleğe alınmış bellek genellikle sorun çıkarmaz.
Eskiden Windows 7-8 dönemlerinde bu tür programlar bazı sistemlerde faydalı olabiliyordu.
Windows 10/11 artık RAM yönetimini daha iyi yaptığı için genellikle bu programlara gerek kalmıyor.
Ancak bazı kullanıcılar, belirli donanımlarda input Lag'ı azalttığını ve mikro Stutter'ları önlediğini söylüyorlar
Eğer RAM'in yeterliyse 16 GB veya daha fazla ve sistemin düzgün çalışıyorsa, ıslc gibi programlar gereksizdir.
Ancak drop yiyorsan ve her şeyi denediysen, deneysel olarak kullanıp fark olup olmadığını gözlemleyebilirsin.
Görev Yöneticisi'ndeki RAM kullanımına baktığımda.
Önbelleğe alınmış RAM 7,5 GB.
Önbelleğe alınmış RAM yüksek görünüyor ama bu normal bir durum.
Oyun sırasında anlık bellek kullanımına bakmak lazım. CS2 oynarken RAM kullanımını takip edip önbelleğin temizlenip temizlenmediğini görmek daha sağlıklı olur. Eğer oyun sırasında RAM dolup önbellek serbest kalmıyorsa, bu sorun yaratabilir.
Eğer drop yaşıyorsan ve RAM kullanımının oyunda yüksek seyrettiğini fark edersen, ıslc gibi programları test amaçlı kullanabilirsin, ancak kesin bir çözüm olmaz.
CS2 oynarken Görev Yöneticisi'nden RAM kullanımını izle. Özellikle drop yediğin anlarda "önbelleğe alınmış RAM" miktarı sabit mi yoksa düşüyor mu?
CS2 için "page file" ayarlarını kontrol et. Önerilen boyutun altında kalıyorsa artırabilirsin.
RAM hızının 5200 MHz gerçekten bu hızda çalıştığını teyit et. CPU-Z gibi programlarla XMP/DOCP profillerinin aktif olup olmadığını kontrol et.
Windows'un bellek yönetimini bozacak gereksiz programlar çalışıyor mu kontrol et. Arka planda çalışan fazladan yazılımlar örneğin arka planda tarayıcı açık kalmasınram kullanımını artırabilir.

CPU-Z programını indirdim XMP/DOCP profillerinin aktif olup olmadıgına nasıl bakabilirim?
CS2 icin ''page file'' ayarlarını biraz acabilir misiniz?
Anlık takılmalar yaşıyorum CS2'de oyun tam anlamıyla akıcı olmuyor. Takılma yaşadıgım noktada önbellege alınmış RAM sabit mi olmalı yoksa düşmeli mi?
Anlık olarak CPU-Z MEMORY sekmesi

RAM temizlemek icin Mem Reduct oneririm.

ISLC için bilgi;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…