Sick Boy
Centipat
Arkadaşlar selamlar, ek depolama olarak kullandığım bir HDD var.
HDD'i HD Tune Pro programı aracılığıyla taradım ve testler yaptım.
Okuma veya Yazma hızlarında bir sorun yok.
Disk'in sıcaklık değerleri normal, bir ses çıkartmıyor dışarıya.
HD Tune Pro ile Error Scan yaptım dün akşam yatmadan önce ve sabaha kadar Quick Scan olmadan taradım ve en ufak bir hatalı bölüm bulmadı. Yanlışlıkla kapattığım için ekran görüntüsünü koyamıyorum ancak bir bad sector sıkıntısı yok.
Fakat Health kısmında bir hata gördüm ve bilgim yok bu konuda.
Sizce bu disk güvenilir mi? yani dosyalarımın kaybolması veya diskin yakında bozulma olasılığı var mı?
Nedir bu hata?
Biraz baktığımda disk ile bilgisayar arasında iletişim'de hata olduğunu okudum fakat hiçbir şey anlamadım. Kullandığım anakart'ı yeni aldım, önceki anakart'da da bu şekilde hata gözüküyordu. Ayrıca arkadaşımın bilgisayarına da takıp denedik ve aynı şekilde değerler aynı gözüküyordu. Kullandığım disk kablosu'da yeni nesil ve arkadaşımın anakart kutusundan çıkan kabloyu kullandım. 6GB/s olan bir kablo, yani sorun HDD gibi gözüküyor fakat ne sorunu anlamış değilim.
Ekran Görüntüsü;
Interface CRC Error Count, nedir? 723 kere olmuş bu disk kullanılmaz mı?
Depolama amaçlı kullanacağım aile resim ve videolarım için.
HDD'i HD Tune Pro programı aracılığıyla taradım ve testler yaptım.
Okuma veya Yazma hızlarında bir sorun yok.
Disk'in sıcaklık değerleri normal, bir ses çıkartmıyor dışarıya.
HD Tune Pro ile Error Scan yaptım dün akşam yatmadan önce ve sabaha kadar Quick Scan olmadan taradım ve en ufak bir hatalı bölüm bulmadı. Yanlışlıkla kapattığım için ekran görüntüsünü koyamıyorum ancak bir bad sector sıkıntısı yok.
Fakat Health kısmında bir hata gördüm ve bilgim yok bu konuda.
Sizce bu disk güvenilir mi? yani dosyalarımın kaybolması veya diskin yakında bozulma olasılığı var mı?
Nedir bu hata?
Biraz baktığımda disk ile bilgisayar arasında iletişim'de hata olduğunu okudum fakat hiçbir şey anlamadım. Kullandığım anakart'ı yeni aldım, önceki anakart'da da bu şekilde hata gözüküyordu. Ayrıca arkadaşımın bilgisayarına da takıp denedik ve aynı şekilde değerler aynı gözüküyordu. Kullandığım disk kablosu'da yeni nesil ve arkadaşımın anakart kutusundan çıkan kabloyu kullandım. 6GB/s olan bir kablo, yani sorun HDD gibi gözüküyor fakat ne sorunu anlamış değilim.
Ekran Görüntüsü;
Interface CRC Error Count, nedir? 723 kere olmuş bu disk kullanılmaz mı?
Depolama amaçlı kullanacağım aile resim ve videolarım için.
Son düzenleyen: Moderatör: