İnterner yavaşlığı oyunlarda ping sorunu

Melihh375

Hectopat
Yaklaşık 3 aydır bu lanet sorun var. Konu açmaktan bıktım. 3 aydır ne doğur düzgün video izlenebiliyor ne oyun oynanabiliyor. Sadece 1 günde 3 4 saat düzgün oluyor internet öbür zamanlar çok kötü. Download hızım 8.50 çıktı az önce test ettiğimde. Öbür konularda birisi video izleyebilir internetinize çok kişi bağlanabilir diyordu. Kendi telefonumun internetimden çıktım hiçkimse video izlemiyor neden oluyor yardımcı olursanız sevinirim. Lanet Türk Telekom'u aradığımda internetinizi yeniledik dedi yine düzelmedi.

Kardeşim ben türk Telekom kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. Ben de Vodafone de sıkıntı yaşadım. Modeminde sıkıntı olmuş olabilir. Buna dikkat et birde. Eğer garanti bitmemişse garantiye gönder. Olmazsa tüketici haklarına git şikayetçi ol, benle ilgilenmiyorlar diye.

Çok fazla değişkenle yanıtlanabilecek bir sorun bu. Şöyle ki ilk başta oynadığınız oyunun sitesine ping atıp değerleri öğrenmeniz gerekir. Örneğin League of Legends oynuyorsanız komut penceresine ''ping -t tr.leagueoflegends.com'' yazarak ping değerlerinizi öğrenebilirsiniz. Sonrasında eğer Ping'iniz yüksekse modem arayüzünden internete bağlı cihazları görebilir, gerekirse mac filtrelemesi yapabilirsiniz. Tüm bu işlemlerden sonra hala ping değeriniz yüksekse kullandığınız bilgisayarı kapatıp başka bir cihazla ping testi yapıp orada sorunun kullandığınız bilgisayar mı yüzünden olduğunu saptayabilir, sonrasında bilgisayar kaynaklıysa arkaplanda interneti sömüren programı kapatmalısınız. Hiç kimsenin video izlememesi önemli bir durum değil. Belki sürekli diğer kişiler siteleri yüklüyor, güncellemeler yapıyor. Sadece bulut depolama bile kendi başına ciddi internet kullanımına sahip olabiliyor. Bir de eğer sorun altyapı kaynaklıysa bulunduğunuz konumun altyapısı zayıf veya çevreniz kalabalık olabilir. Modemden sinyal gücünüz gibi değerleri kontrol etmelisiniz.

Çok fazla değişkenle yanıtlanabilecek bir sorun bu. Şöyle ki ilk başta oynadığınız oyunun sitesine ping atıp değerleri öğrenmeniz gerekir. Örneğin League of Legends oynuyorsanız komut penceresine ''ping -t tr.leagueoflegends.com'' yazarak ping değerlerinizi öğrenebilirsiniz. Sonrasında eğer Ping'iniz yüksekse modem arayüzünden internete bağlı cihazları görebilir, gerekirse mac filtrelemesi yapabilirsiniz. Tüm bu işlemlerden sonra hala ping değeriniz yüksekse kullandığınız bilgisayarı kapatıp başka bir cihazla ping testi yapıp orada sorunun kullandığınız bilgisayar mı yüzünden olduğunu saptayabilir, sonrasında bilgisayar kaynaklıysa arkaplanda interneti sömüren programı kapatmalısınız. Hiç kimsenin video izlememesi önemli bir durum değil. Belki sürekli diğer kişiler siteleri yüklüyor, güncellemeler yapıyor. Sadece bulut depolama bile kendi başına ciddi internet kullanımına sahip olabiliyor. Bir de eğer sorun altyapı kaynaklıysa bulunduğunuz konumun altyapısı zayıf veya çevreniz kalabalık olabilir. Modemden sinyal gücünüz gibi değerleri kontrol etmelisiniz.
Cs go için nasıl ping atıcam ?
Sorunu anladım. Türk Telekom'u aradım yeni bir sözleşme imzalamıştık o zaman bize kota kaldırılacak falan denmişti 24 MB interneti o sözleşmeden sonra 8 MB'e düşürmüşler hem de bizden 7 TL daha fazla almışlardı yeni sözleşmede. Yani kandırıldık.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı