İnternet 10 Mbps çekiyor

clealsson71

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selamunaleyküm.
Modemlik bir sıkıntı yok. Bilgisayarı yeni dizdim. Tüm parçaları orijinal ama Ethernet 10 Mbps çekiyor. Her türlü yolu denedim ama bir türlü düzelmedi. Eski kasamda böyle sorunlar yoktu fakat bu kasada Ethernet sıkıntı yaratıyor. Bluetooth adaptör aldım fakat o da çok düzgün çalışmıyor. Ne yapmam lazım.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    11,6 KB · Görüntüleme: 45
Ağ iletişimi 10 Mbps ile sınırlanmış. Muhtemelen kabloda veya terminallerden birisinde hasar var. Aksi takdirde half dublex CAT5 kablo bile olsa 100 Mbps verebilmeliydi. Anakartındaki ethernet kartı GbE olduğu için CAT5E ve üzeri kablo ile 1000 Mbps verebilecek kapasiteye sahip.

Pek umudum yok ama aygıt yöneticisi üzerinden ethernet kartının iletim hızını otomatikten çıkarıp 100 veya 1000 Mbps seçmek belki çözüm olabilir.

cat6 kablo 1000 Mbps ye kadar destekliyor.
Kablonun özellikleri nedir?
CAT6 1000 Mbps kablodur.

bilmiyorum cidden parçaları kendim topladım. Bilgisayarı sıfırladım. BIOS güncellemesi falan herşeyini yaptım fakat bir türlü sorun düzelmedi. Aygıt Yöneticisinden sınırlayıcıyı kaldırıyorum aradan biraz zaman geçince geri etkinleşiyor.

Hocam speedtest.net den bakar mısınız?

Başka kabloyla deneyiver o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…