İnternet 10Mbit sabit gözüküyor

Sin4life

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. 5 gün önce TurkNet'e geçme kararı aldım. 4 gün önce Millenicom taahhüdüm bitti. Taahhüt bitişinden 2 gün sonra TurkNet'e geçiş sağlandı. Fakat taahhüt sürem bittiğinden bu yana internetimle alakalı anlamsız bir sorun yaşıyorum.
İki firmada da Wi-Fi Speedtest sonucum 40-45 Mbit arası çıkıyor fakat Ethernet test sonucum 10Mbit geçmiyor.
İki farklı modemle denedim, 3 farklı Ethernet kablosu ile denedim, driver güncellemesi yaptım olmadı driver silip eski sürüm yükledim yine olmadı. Ağ ayarlarını sıfırladım olmadı, modem ayarlarını sıfırladım olmadı, duplex ayarlarını değiştirdim yine olmadı, son çare format attım yine olmadı. Ne yaptıysam masaüstü bilgisayarımı 10Mbit üstüne çıkaramadım.

Bilgisayarım:

Anakart: Gigabyte B450M S2H V2.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: Palit RTX3060 192bit 12 GB.
RAM: Apacer Panther (2x8) 16 GB 3000MHz.
SSD: Crucial P2 M.2
Denediğim ilk modem: ZyXEL VMG1312-T20b
İkinci modem: Tenda V12 AC1200.
Millenicom'da kullandığım paket: Sınırsız 50Mbit.
TurkNet'te kullandığım paket: 75Mbit'e kadar.

Allah rızası için birisi yardım etsin ilk defa başıma böyle bir şey geliyor delirmek üzereyim, internetim var kullanamıyorum resmen kanser olmalık bir sorun.
Ethernet özellikleri bu şekilde gösteriyor.

Adsız.png

Speedtest sonucumda bu:

Adsız2.png

Arkadaşlar merhaba. 5 gün önce TurkNet'e geçme kararı aldım. 4 gün önce Millenicom taahhüdüm bitti. Taahhüt bitişinden 2 gün sonra TurkNet'e geçiş sağlandı. Fakat taahhüt sürem bittiğinden bu yana internetimle alakalı anlamsız bir sorun yaşıyorum.
İki firmada da Wi-Fi Speedtest sonucum 40-45 Mbit arası çıkıyor fakat Ethernet test sonucum 10Mbit geçmiyor.
İki farklı modemle denedim, 3 farklı Ethernet kablosu ile denedim, driver güncellemesi yaptım olmadı driver silip eski sürüm yükledim yine olmadı. Ağ ayarlarını sıfırladım olmadı, modem ayarlarını sıfırladım olmadı, duplex ayarlarını değiştirdim yine olmadı, son çare format attım yine olmadı. Ne yaptıysam masaüstü bilgisayarımı 10Mbit üstüne çıkaramadım.

Bilgisayarım:

Anakart: Gigabyte B450M S2H V2.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: Palit RTX3060 192bit 12 GB.
RAM: Apacer Panther (2x8) 16 GB 3000MHz.
SSD: Crucial P2 M.2
Denediğim ilk modem: ZyXEL VMG1312-T20b
İkinci modem: Tenda V12 AC1200.
Millenicom'da kullandığım paket: Sınırsız 50Mbit.
TurkNet'te kullandığım paket: 75Mbit'e kadar.

Allah rızası için birisi yardım etsin ilk defa başıma böyle bir şey geliyor delirmek üzereyim, internetim var kullanamıyorum resmen kanser olmalık bir sorun.
Ethernet özellikleri bu şekilde gösteriyor.

Eki Görüntüle 1622757

Speedtest sonucumda bu:

Eki Görüntüle 1622759
Hocam ilk fotoğrafta gözüktüğü üzere, anakart 10Mbps destekliyor görünüyor. Yanlışlık olabilir emin değilim.

Hocam ilk fotoğrafta gözüktüğü üzere, anakart 10Mbps destekliyor görünüyor. Yanlışlık olabilir emin değilim.
Anlam veremiyorum ama bu zamana kadar hep tam hız kullanabiliyordum ben interneti bu son 3,4 günde ne oldu da bir anda 10mbite sabitlendi anlam veremiyorum servis sağlayıcılarıyla görüşüyorum onlar bile yanıtsız kalıyor nasıl olur böyle bir şey diyorlar.

Konu hakkında bilgisi olan kimse yok herhalde forumda?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı