İnternet ağ sinyalini güçlendirmek için ne yapılmalı?

Alih001

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Evimizde 1 adet ağ sinyalini güçlendirmek için router'ımız var. Bir süre router düzgün çalışmamaya başladı ben de bir miktar kurcalamak durumunda kaldım. Sorum şu, Router'ın wısp, repeater gibi kablosuz çoğaltma modları ve router modu var. Router modu yazdığına göre WAN'a bağlı internet kablosundan internet alarak yeni bir ağ oluşturuyormuş. Bizde de WAN kablosuna internet kablosu bağlı olduğu için çoğaltılan internetin daha hızlı olacağını düşündüğüm için bu modu kullanmaya karar verdim ancak köprüleme başarısız oldu. Son çare olarak repeater modunu kullanıp kablosuz şekilde interneti çoğaltmaya karar verdim ve Router'ım oluşturduğu ağın SSID ve şifresini asıl modemin oluşturduğu ağ ile aynı yaptım. Kablolu bir şekilde ağ çoğaltma işlemini yapabilir miyim? (okuduğum bir yazı bu şekilde kullanıldığında cihazın ağ zayıfladığı zaman Router'a bağlanmak yerine bağlantı tamamen koptuğunda Router'a bağlandığı yazıyor ve sanırım da öyle oluyor.) Eğer ki yapamıyorsam ayarladığım şekilde Router'ı kullanmam doğru olur mu? Zira internette bu şekilde kullanımın doğru olup olmadığını teyit edemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…