Merhaba dostlar, blog sayfam için ufak bir araştırma yapmaktayım. Araştırma konusu algoritmalar hakkında ve sizden cevaplamanızı istediğim 5 tane soru bulunmakta.
İnternette gizliliğine ne kadar önem veriyorsun? (1'den 10'a kadar puanlayınız.)
Ücretsiz uygulamalara ne kadar güveniyorsun? (1'den 10'a kadar puanlayınız.)
Algoritmalar yüzünden manipüle edildiğini düşünüyor musun?
Algoritmaların(robotların) dünyayı ele geçirebileceğini düşünüyor musun?
Algoritmalardan kurtulmak için herhangi bir uygulama, eklenti(AdBlock, noscript vs.) Kullanıyor musun?
1) 5-6/10
2) 7-8/10
3) Bu konuyu bana Technopat'ın algoritması gösterdi. Bu konu beni manipüle etmediği sürece sıkıntı yok.
4) Garsonluk yapan masum robotlarımıza niye böyle diyorsunuz acaba? Diğer savaş robotlarını bilmem. Ama garsonluk yapan masum robotlarımız için bu lafı demeniz uygun değil. Alındım. Gücendim. Bu arada hayır.
5) YouTube Premium ücretsiz denemesi bitince sanırım AdBlock'lar ile ufak bir görüşmemiz olacak. Chrome mağazasında.
Merhaba dostlar, blog sayfam için ufak bir araştırma yapmaktayım. Araştırma konusu algoritmalar hakkında ve sizden cevaplamanızı istediğim 5 tane soru bulunmakta.
İnternette gizliliğine ne kadar önem veriyorsun? (1'den 10'a kadar puanlayınız.)
Algoritmalardan kurtulmak için herhangi bir uygulama, eklenti(AdBlock, noscript vs.) Kullanıyor musun?
1) 8/10
2) 6/10 Marka veya firmaya göre değişiyor. Ücretsiz ürün kullanacaksam önde gelen markaları tercih ederim.
3) Tamamen etkilenmiyorum diyemem ama minimum düzeyde etkiliyor beni.
4) Bunun için tamamen somut olarak robot bir lider yöneticiye gerek yok. Farkedilmese de zaten akıllı cihazlar insanları çok etkiliyor her alanda. Bu da bir ele geçirme sayılır. Cevabım evet.
5) Evet, reklam engelleyiciler kullanıyorum. Özellikle YouTube üzerinden vaktimi çalan reklamlar beni rahatsız eder ama bir web sayfası üzerindeki reklamlar aşırıya kaçmadıkça rahatsızlık hissetmem.