Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hocam. Ben de eski sağlayıcım yüzümden yıllardır yanlış portu kullanıyorum şüphesindeyim. Misal bu 60 mbpslik görsel benim alt katımdaki 1 numaraya ait ve saha dolabı mesafesi 268 olarak gösteriyor tesadüfe bak ki benim şuan modem arayüzünden gördüğüm hattın taşıyabileceği maksimum hız 60 olarak gösteriyor. Oysa ki daire numarama ait 100 mbps ve 16 mesafeli bir altyapı görüyorum ve boş port da var.
Bu durumu müşteri temsilcisine söyledim ısrarla dedi ki biz size 100 mbps lik 16 santral mesafeli hattan hizmet sağlayacağız zaten boş port da var siz modem arayüzündeki hat değerine bakmayın o eski sağlayıcınızın taahhüt kapsamında size verdiği hat dedi.
Umarım dedikleri gibi olur da sonradan port falan uğraşmam gerçekten sadece tek istediğim düzgün bir internet
Hocam konuyu hortlatıyorum burayı unutmuşum. Korktuğum başıma geldi ve 60'lık hattan hizmet aldım. TurkNet'e dedim altyapımda 100 gösteriyor birkaç daire de öyle hani 100 alacaktım? Onlar tahmini dedi iş bitince. Ekip istedim TT ekipleri geldi sabahın köründe. 1 dk eve girdi modeme falan baktı çıkarken de sizin binada 100'lük port yok dedi kimse 100 almıyor sizin binada dedi zaten sizde baya uzaktan alıyorsunuz ek var falan dedi tam anlayamadım(bunları söylerken dış kapıya doğru merdivenlerden çıkıyordu) laf da ağzımda kaldı cevap da veremedim adam gitti direk.
Ücretli ekip çağıracaktım TT ekibi öyle deyince hevesim de gitti mecalim de kalmadı. Şu an 60'lık hat üzerinden 50 hız alıyorum. O da akşamları çöp oluyor zaten. Yıl olmuş 2024 halen taş devrinden kalma cihazlar, kutular, kablolar kullaniyoruz. Yan binada fiber var bizdeki durum bu. İnsana dokunmuyor değil. Ankastre kutusunun içi arapsaçı. Zaten reglet mi diyorlar tam bilmiyorum ama onun bir parçasını da kırmışlar içinde duruyor. Böyle rezil bir binada yaşıyorum binadakiler de rezil zaten Allah sonumuzu hayır etsin