İnternet altyapı ve hat değerleri farklı görünüyor

KREARON

Centipat
Katılım
21 Mayıs 2023
Mesajlar
226
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar daireme ait altyapı sorguladığımda alabileceğim hız 100 Mbps ama hat değerlerine baktığımda en fazla 60 alabilirsin gösteriyor. Bu arada başka daireleri sorguladığımda onlar da 60 falan çıkıyor.

Şimdi sorum şu başkası benim portumu zamanında bağlatmış kullanıyor olabilir mi, ben de 60'lık hattı kullanıyorum olabilir mi? Normalde daire numarama kadar sorguladığımda 100 alabilmem lazım ama en fazla 60 alabilirsin gösteriyor modem arayüzünde. Şu an halihazırda 24 Mbps paket kullanıyorum.



Bilgisi olan var mı
 
Son düzenleme:
Hocam portta sorun olabilir. Ankastreden eve gelen kabloda sorun olabilir. Sistemde yanlış gösteriyor olabilir. En iyisi TurkNet'e geçiş yapın sorun çözülmezse 100 dediniz 60 geliyor port değiştirin diyerek başlayabilirsiniz.
 
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hocam. Ben de eski sağlayıcım yüzümden yıllardır yanlış portu kullanıyorum şüphesindeyim. Misal bu 60 mbpslik görsel benim alt katımdaki 1 numaraya ait ve saha dolabı mesafesi 268 olarak gösteriyor tesadüfe bak ki benim şuan modem arayüzünden gördüğüm hattın taşıyabileceği maksimum hız 60 olarak gösteriyor. Oysa ki daire numarama ait 100 mbps ve 16 mesafeli bir altyapı görüyorum ve boş port da var.

Bu durumu müşteri temsilcisine söyledim ısrarla dedi ki biz size 100 mbps lik 16 santral mesafeli hattan hizmet sağlayacağız zaten boş port da var siz modem arayüzündeki hat değerine bakmayın o eski sağlayıcınızın taahhüt kapsamında size verdiği hat dedi.

Umarım dedikleri gibi olur da sonradan port falan uğraşmam gerçekten sadece tek istediğim düzgün bir internet


Hocam konuyu hortlatıyorum burayı unutmuşum. Korktuğum başıma geldi ve 60'lık hattan hizmet aldım. TurkNet'e dedim altyapımda 100 gösteriyor birkaç daire de öyle hani 100 alacaktım? Onlar tahmini dedi iş bitince. Ekip istedim TT ekipleri geldi sabahın köründe. 1 dk eve girdi modeme falan baktı çıkarken de sizin binada 100'lük port yok dedi kimse 100 almıyor sizin binada dedi (bunları söylerken dış kapıya doğru merdivenlerden çıkıyordu) laf da ağzımda kaldı cevap da veremedim adam gitti direk.

Ücretli ekip çağıracaktım TT ekibi öyle deyince hevesim de gitti mecalim de kalmadı. Şu an 60'lık hat üzerinden 50 hız alıyorum. O da akşamları çöp oluyor zaten. Yıl olmuş 2024 halen taş devrinden kalma cihazlar, kutular, kablolar kullaniyoruz. Yan binada fiber var bizdeki durum bu. İnsana dokunmuyor değil. Ankastre kutusunun içi arapsaçı. Zaten reglet mi diyorlar tam bilmiyorum ama onun bir parçasını da kırmışlar içinde duruyor. Böyle rezil bir binada yaşıyorum binadakiler de rezil zaten Allah sonumuzu hayır etsin

 

Dosya Ekleri

  • 20240408_173256.jpg
    44,2 KB · Görüntüleme: 28
  • 20240315_012804.jpg
    55,1 KB · Görüntüleme: 26
  • 20240315_004325.jpg
    139 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…