İnternet altyapısı nasıl öğrenilir?

Mr Cabbar

Decipat
Merhaba!

Mahallemdeki internet altyapısını öğrenmek istiyorum fakat nasıl öğreneceğimi bilmiyorum. Yardım edebilir misiniz?
Modem: Türksat Kablonet.

Sorgulayabilirsin. Hangi sağlayıcıyı düşünüyorsun. (TürkTelekom, Türknet gibi.)

Bir çok İSS'nin altyapı sorgulama siteleri mevcut. Adresinizi girerek öğrenebilirsiniz o sitelerden.

Türksat kablonet’i arayın alt yapınız ADSL’mi VDSL’mi yoksa fibermi öğrenin.
KabloNet, kendi koaksiyonel kablo altyapısından hizmet veriyor. KabloNet bahsettiğiniz hizmetlerin bulunup bulunmadığını bilemez.

Konu sahibi KabloNet altyapısını kullaniyor aktif olarak. TT altyapısını sorgulamak istiyorsanız TT altyapısını kullanan ISS'lerin web sitelerinden sorgulama yapabilirsiniz.

Örneğin;
gibir.net.tr
turk.net
milleni.com.tr
Üçünden de adres tabanlı sorgulama yapın. Sonuçları buraya atın.

Turksat Kablo altyapısının nerede olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız turksatkablo.com.tr 'den sorgulama yapabilirsiniz.

Turkcell Superonline Fiber'in olup olmadığını sorgulamak için ise superonline.net 'i kullanabilirsiniz.

Bahsettiğim altyapıların hepsi farklı altyapılar. Hangi altyapının olup olmadığını anlamanız için her birinden sorgulamanız gerek.

Milenicomda altyapı gözüküyor 70 Mbps fakat TurkNet'te 16 Mbps gözüküyor ADSL olarak ve NetSpeed'de port yok diyor sizce hangisi doğrudur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…