İnternet altyapısı olmadan internet kullanılır mı?

Umuthan Özel

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Unity Developer
İyi günler. Birkaç gün önce, yakın zamanda yapılmış olan bir apartmana taşınmak durumunda kaldım. Fakat apartmanının ADSL altyapısı henüz yapılmamış. Benim her hangi bir şekilde internete erişebilmemin bir yolu var mı, yoksa ADSL altyapısının yapılmasını mı beklemek durumundayım? Evim Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alıyor. Zamanınızı ayırdığınız için şimdiden teşekkür ediyor ve tekrardan iyi günler diliyorum.

İyi günler. Birkaç gün önce, yakın zamanda yapılmış olan bir apartmana taşınmak durumunda kaldım. Fakat apartmanının ADSL altyapısı henüz yapılmamış. Benim her hangi bir şekilde internete erişebilmemin bir yolu var mı, yoksa ADSL altyapısının yapılmasını mı beklemek durumundayım? Evim Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alıyor. Zamanınızı ayırdığınız için şimdiden teşekkür ediyor ve tekrardan iyi günler diliyorum.
Fiber ve xDSL(yani VDSL, ADSL vb.) yoksa internet hizmetini bir tek Airfiber diye bir sistemin üzerinden alabilirsiniz.
Not: Airfiber hakkında fazla fikrim yok. Buna alternatif olarak VINN da alabilirsiniz.

İki durum var hiç mi alt yapı yok yoksa binaya mı hat çekilmemiş ?

Artık genellikle toki gibi yerleşim yerlerinde VPS server ile ilgili işlem yapıyorlar makineyi 20 ye bölüp her eve uzaktan internet dağıtıyorlar. Yakın akrabam kullanıyordu bir ara hizmetin adı Ema Wifii idi.
Fiyat olarak 20-30 TL gibi bir şey hız 8Mbps olması lazım AKK var mı bilmiyorum. İnternet hızlı ama.

Çevrede buna benzer hizmet veren yerler var mı araştır yoksa en kötü VINN tarzı bir şey bakılır.

İki durum var hiç mi alt yapı yok yoksa binaya mı hat çekilmemiş ?

Oturduğum binann arka tarafında Türk Telekom'a ait bir kutu bulunuyor. Ancak söylediğim gibi henüz internet bağlatamıyorum. Ve ne zaman altyapı bağlayabilecekleri konusunda kesin bir zaman belirtemiyorlar. Fakat tahmini olarak en az bir kaç yıldan bahsediyorlar.

Artık genellikle toki gibi yerleşim yerlerinde VPS server ile ilgili işlem yapıyorlar makineyi 20 ye bölüp her eve uzaktan internet dağıtıyorlar. Yakın akrabam kullanıyordu bir ara hizmetin adı Ema Wifii idi.
Fiyat olarak 20-30 TL gibi bir şey hız 8Mbps olması lazım AKK var mı bilmiyorum. İnternet hızlı ama.

Çevrede buna benzer hizmet veren yerler var mı araştır yoksa en kötü VINN tarzı bir şey bakılır.

Airfiber için gerçekten düşük hızlara 150TL civarında ortalama bir fiyat talep ediyorlar, ki maliyetin asıl tuzlu kısmı kurulum ücreti. Gerçekten yüksek meblağlarda fiyatlar dönüyor. Vınn için de durum neredeyse aynı. Ema Wifii konusunda da ne yazık ki pek bir şey bulabildiğimi söyleyemem.

Bir de, ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum ama bir süre önce bir tanıdığım müstakil bir evde oturduğunu, elektrik direğinden telefon kablosu çektiğini ve bu şekilde ADSL bağlatabildiği gibi bir şeyler söylemişti. Bu ne kadar doğrudur acaba? Veya böyle bir şey yapmak için kiminle iletişime geçmem gerek?

Altyapının 'a' sının bulunmadığı köy evlerine bile internet bağlıyorlar. Sistem tam olarak nasıl bilmiyorum ama şehir içinde daha rahat hallederler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı