İnternet altyapısı olmasına rağmen yok görünüyor

DarthPapinianus

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

+15 yıldır aktif olarak ev telefonu ve internet kullanıcısıyım. 16'ya kadar ADSL (D-Smart, Türk Telekom altyapısı) internetim var ve bu konuyu o interneti kullanarak oluşturuyorum. Yakın zamanda bitecek olan taahhüdüm sonucu VDSL'e geçmek istiyorum. Sorunda burada başlıyor.

Ev telefonu numaramı kullanarak sorgulama yaptığımda 69'a kadar mevcut portumda altyapı olduğu ve ankastrede de boşta port olduğu (bunu gözümlede teyit ettim.) Bilgisine erişebiliyorum. Aynı zamanda bu bilgiyi Türk Telekom'u arayarak teyitte ettim. Ancak adresimle sorgulama yaptığımda altyapım olmadığı bilgisi geliyor. Bu sebeple de farklı servis sağlayıcılarına başvuruda bulunamıyorum. Bu durum birkaç sene önce ankastrenin Türk Telekom tarafından değiştirilmesi sonucu olduğunu düşünüyorum. Problem 1

Düz arama yöntemlerinden verim alamayınca farklı şeyler denemeye çalıştım bu kapsamda Nvi'nin yerleşim yeri sorgulama portalından bbk kodumu edindim. Bu kodla sorgulama yapmaya çalıştığımda olmadı. Farklı bir siteden sorgulama yaptığımda ise adresimi girdiğimde sonuç kısmında bbk kodu çıktı ve bu çıkan kod ile portaldaki kod uyuşmuyordu. Problem 2

İnternetteki forumlarda okuduğum kadarıyla faturadaki adres bilgim ile gerçek adresim farklı olursa sorun olabilir gibi bir şey görmüştüm. Bunun sonucu faturalarımı incelediğimde bina no kısmının hatalı olduğunu gördüm. D-Smart müşteri hizmetleri ile konuşarak düzelttirdim ama ne kadar oldu bilemiyorum. Problem 3

Bir başka düşünce olarak da sokağımda bulunan diğer binalara sorgulama yapmaya başladım. 10 kadar bina bulunan sokakta herhalde 8'inde internet olduğunu düşünüyorum ki 2 tanesi otel ve bunların internetleri olduğunu biliyorum. Bu otellerden biri hariç hiçbir binada altyapı gözükmüyor. Altyapının olduğu binada 75'e kadar VDSL'e sahip ki ilgili bina ile aramda 2 M'den az mesafe var. Farklı ankastresi olduğu için olabilir tabii bu durum.

Altyapımla ilgili durumu D-Smart ilgilenmiyor ki zaten başkasına geçişe karşı kendilerine yararlı olduğu için umursamıyorlar gibi. Türk Telekom ise yeni port istenebileceğini bunun ise 24 ay kadar sürebileceğini söylüyor. İkinci seçenek ise Türk Telekom müdürlüğüne giderek durumu bildirirseniz çözülebilir diyor. Açıkçası buna sıcak yaklaşamıyorum. Biraz uzun oldu farkındayım ama böyle bir şey yaşayıp çözebilen varsa yardımcı olabilirse çok müteşekkir olurum.

Bu durum benimde başıma geldi 6 sene ADSL kullandıktan sonra VDSL' geçmek istediğimde bizim dairede de altyapı çıkmıyordu fakat diğer bütün dairelerde çıkıyordu, bunu başka daire üzerinden başvuru yapıp ekipleri yolunu pusmakta buldum, gelince kendi evime çektirmiştim.

Ev telefonu ile sorgulama yaptığında çıkıyorsa bildiğim kadarıyla onunla başvuru yapabiliyorsun, tahattütsüz bir firmaya o numarayla başvuru yapmayı deneyin olmadı TT bayisine gidip oradan başvuru yapmayı deneyin, o da olmazsa TT müdürlüğünde gidip onlarla da bir görüşün.

TT'ye gitmeye neden sıcak yaklaşamyorsunuz anlamadım? Bir yere gitmeden oturduğunuz yerden halletmek için mi? Bir dilekçeye bakar sizin iş. Yazın dilekçeyi TT müdürlüğüne verin olay çözülsün.

Bu durum benimde başıma geldi 6 sene ADSL kullandıktan sonra VDSL' geçmek istediğimde bizim dairede de altyapı çıkmıyordu fakat diğer bütün dairelerde çıkıyordu, bunu başka daire üzerinden başvuru yapıp ekipleri yolunu pusmakta buldum, gelince kendi evime çektirmiştim.

Ev telefonu ile sorgulama yaptığında çıkıyorsa bildiğim kadarıyla onunla başvuru yapabiliyorsun, tahattütsüz bir firmaya o numarayla başvuru yapmayı deneyin olmadı TT bayisine gidip oradan başvuru yapmayı deneyin, o da olmazsa TT müdürlüğünde gidip onlarla da bir görüşün.
Yalın dönüşüm süreci başlattığım için malesef onunla başvuramam ki ev telefonumla çıkıyor dememe rağmen adresle çıkmıyorsa başvurunuzu alamıyoruz dedi bir servis sağlayıcısı. TT'ye geçmek istemiyorum çünkü hem D-Smarttan çok daha pahalı hem de TT buluduğum yerde berbat. 15 Mart 2021 tarihinde yaptığım ev telefonumdan cızırtı geliyor, gece yüksek ses yapıyora dair başvurumu 30 kere aramama rağmen gelmediler. Yetmedi dalga geçer gibi 13 Aralık 2023'te arayıp randevu ister misiniz dediler. 14 Aralık'a oluşturdum hala yoklar. Başka bir mahallede hat koptu tır mı ne takılmış gelip tamir etmektense dalga geçer gibi insanların telefonuna 2'şer gb internet tanımlamayı tercih ettiler. Ay geçti hala gelip ilgilenen yokmuş.
TT'ye gitmeye neden sıcak yaklaşamyorsunuz anlamadım? Bir yere gitmeden oturduğunuz yerden halletmek için mi? Bir dilekçeye bakar sizin iş. Yazın dilekçeyi TT müdürlüğüne verin olay çözülsün.
Yukarıda bahsettiğim TT'nin felaket seviye hizmetsizliğine ek olarak hat 75 yaşındaki babamın üstüne olduğu için onu bir yerlere götürmem oldukça zor. Yalın dönüşümde de evrakların işlenmesi 15 gündür yapılmıyor. Kısacası TT ile burada iş yapmak imkansıza yakın.
Dipnot kırsal bir bölgede değil Bodrum Merkez'de yaşıyorum bu sorunları.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı