İnternet bağlantı hızı nasıl arttırılır?

bigredmachine

Decapat
Merhaba arkadaşlar.

Netspeed 75 MBIT üyesiyim. Kendileriyle konuştuğumda altyapımın 75 MBIT'i desteklediğini söylediler. Fakat direkt ankastreden modeme direkt eksiz RJ11 kablo çekmeme rağmen en fazla 60 MBIT alabiliyorum, SNR MARGIN ise 7.8. Ayrıca telefon hattı, splitter vs. yok.

Birde CAT6 kablo deneyeyim dedim belki o zaman fark eder. RJ11 kabloyu söktüm direkt ankastreden eksiz biçimde modeme CAT6 %100 bakır kablo çektim ama değer hiç değişmedi. Hızımı yükseltebilmem için yapabileceğim başka bir şey var mı acaba? RJ11 kablo ve CAT6 kablo ile değerlerimi gönderiyorum.

RJ11:

CAT6:

Dosya Ekleri

• ilk.jpg
    28 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Kablo kaliteniz kötü olsa idi değişim sonrası hızınız artardı ama artmamış, yani mesafeden ötürü en fazla bu hızı alabilirsiniz.

Hızın artması için saha dolabına yakın bir konuma taşınmanız gerekli yada yakınınıza bir saha dolabı konulup bağlantınızın oraya aktarılması gerekli.

Hız sorgulamada yazan değerin bir miktar yüksek olması normal zira kağıt üzerinde bütün değerler sabit katsayı ile hesaplanıyor ama gerçekte işler o kadar yolunda gitmiyor.

Kısacası bundan fazlasına erişemezsiniz, bence halinize şükredin çünkü Türkiye ortalaması sanırım 12 Mbps olması lazımdı, siz 60 Mbps alıyorsunuz. Kat ve kat üzeri.

Olması imkansız ama hızı yükseltmek için profilinizin 30a moduna alınmasını isteyebilirsiniz, büyük ihtimal olumsuz cevap alırsınız. Genede şansınızı deneyin.

Bence sizin paketiniz "75 Mbps" değil "75 Mbps'e kadar hız" paketidir. Hattınızın altyapı dahilinde alabileceğiniz maksimum değeri alıyorsunuz.Alacağınız paket isterse 1000 Mbps desteklesin altyapınız ne kadar desteklerse o kadar hız alırsınız.

Aynen katılıyorum. Altyapı ne kadar hız verirse o kadar alırsınız. Zira altyapının desteklediği hızın üzerinde hoz alınması sürekli internet bağlantısı kopmalarına sebep olur. Cat 6 kablo döşemek sizin yararınıza olur ancak şunu belirtmem gerekir ki cat 6 kabloda 4+4=8 adet kablo bulunur ve bu kabloların 4 adet beyaz renkli olanı ve 4 adet renkli olanı birbirine bağlayıp hız testi yapıyorsanız sizi yanıltabilir. Cat 6 da sadece 2 adet kablo kullanılmalı.

Elektrikçi yanımda direk 2 kabloyu kullanarak fj11 soketi çaktı yani o konuda sorun yok sanırım.

Cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim muhtemelen sorun saha dolabına uzakligim.
Anlaşılan oturup fiber gelmesini bekleyeceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…