formattan önce win 7 32 bit, formattan sonra win 7 64 bit kullanmaya başladım ve her iki işletim sisteminde de aynı hatayı alıyorum. ağ kablosunu başka bilgisayara takıyorum, bağlanıyor ve nete
answers.microsoft.com
Merthaba. Bakın, bir modemin kesin arıza belirtisi (hardware) ancak şu şekilde belli olur ; modemin tüm LED'leri (power, ethernet, internet, DSL, LAN, WLAN) normal yandığı halde internet erişiminde sıkıntı vardır, ethernet kartı, yazılımı, aygıt yöneticisinde sarı (!) ünlem olmadığı halde, virüs sistemde olmadığı halde bir erişim, modemin tüm LED'leri yanıp, modem çalışıp ısındığı halde yoksa VDSL modemin elektronik kartı içten mutlaka sıkıntıldır. Tamiri veya yenisiyle değiştirilmesi gerekir.
Çok sayıda cihaz bağlandığında normal bir hız düşümü (yavaşlama) normaldir, ancak kablolu ile kablosuz arasındaki hız farkı çok fazla bulunuyorsa, kablosuz bağlı cihazın Wİ-Fİ modülünün geçme (mekanik) iç bağlantısıyla ilgili sıkıntılar olabiliir. Bu durum bu Wİ-Fİ modülün sökülüp geçme soket fişleriyle yeniden ve sıkı montesiyle hız farkı düzelir.
IP adresi alamamanın ise farklı olarak birçok gerekçesi (servis sağlayıcılar dahil olarak) bulunurken, birden fazla cihazın Wİ-Fi olarak bağlanmasında, normal hız düşüşlerinin dışında kalan aşırı olan hız düşmelerinde Wİ-Fİ modülünün iç bağlantı (mekanik irtibat) sorunu modül bağlantılarında mutlaka vardır. Ancak VDSL modemden kesin bir şüpheniz varsa başka bir modemi geçici temin edip bağlayıp onun ne verebildiği veya ne gibi performans farkları olabileceğini ayni hatta (testle) deneyerek gözleyebilirsiniz. Kolay gelsin.