İnternet bağlantım dengesiz ve pingim yüksek

Ben sadece kendim nasıl bu sorunu çözdüm onu yazdım bende de aynılarını oldu. Birebir birisi kullanmasa bile spike oluyordu. Altyapım çok eskiydi fibere geçince bitti olaylar.
İnternet kaynaklı spike için fiber zaten çok iyi bir çözüm, dediğiniz şeyler konudaki sorun için yanlış.

Alt kattan üst kata ıkınarak çıkan bir WiFi sinyaline doğrudan TT santralinden kablo dahi çekseniz bir şey değişmeyecektir.

QoS yapmanız nasıl katkı sağlıyor olabilir ben oradayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

WiFi 6 sizin çözümünüz olabilir.
WiFi 6 olan bir modem mi almalıyım yani? Öneriniz var mı?

Mert bey bir de sizce 5Ghz destekleyen bir Wi-Fi adaptörü + kaliteli bir modem almak mantıklı olur mu? Kullandığım router 2.4Ghz destekliyor çünkü.

@Mert

Son düzenleme:
@Mert dediği noktalara katılıyorum.
Ev tip Wi-Fi cihazları istediğiniz hizmeti veremeyecektir. Wi-Fi 5 veya 6 mesafe artıkça verimi düşen standalardır.
Mevcut evinizi ve modemin bağlı olduğu Faz hattı aynı ise mevcut faz hattından internet aktarımı yapılabiliyor.
Gibi.
Kablo çekilmesi imkansız diyorsunuz ama bizim göremediğimiz bir bina için imkansız olabileceğini düşünmüyorum.

Kablo çekilmesi imkansız diyorsunuz ama bizim göremediğimiz bir bina için imkansız olabileceğini düşünmüyorum.
Kablo çekilmesi imkansız değil, çekmem imkansız. Powerline düşündüm ancak onun da verimsiz olduğunu, elektrik sistemi eskiyse güzel çalışmayacağını görmüştüm.

Amazon'dan bulursam alabilirim aslında denemek için. 30 gün koşulsuz iade var çünkü.

Son düzenleme:
Zaten siz yapın demiyoruz, birini yaptırmanızı kast ediyoruz.
Ücretini karşılayamam diyorsanız bu devirde işinizi çözemezsiniz.
Hocam ücretle ne alakası var? Evimde tek başıma yaşamıyorum ve ailem evde bir yerlerin deldirilmesini vs. istemiyor. Salondan delik açıp evin dışından üst kata kablo çekip üst katı bir daha deldiremem mesela. Tekrar söylüyorum kablo çekemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…