İnternet Bağlantım Olması Gerekenden Çok Daha Yavaş

Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhabalar. İnternet hızım 1 aydır çok düşük. Bu hız düşme olayı bir gün aniden oldu. Aynı zamanda kullandığımız access pointde çalışmamaya başladı. AKK'yı aşmadığımızdan eminiz. Aşsa idik zaten ay başı yenilenmesi lazımdı. Ama internet hızımda bir değişme yok. Technopat Sosyal ana sayfası bile 5 dakikada ancak doluyor. Bazen sitelere hiç giremiyorum. Ne oluyor bu internete? Ne yapabilirim? Bir de bu son bir aydır bu sorunu yaşayan arkadaşlar var mı burada? Yardım ederseniz çok sevinirim ve şimdiden teşekkür ederim. @SypeR @Recep Baltaş

Not: İnternet paketim Super Online 50 MB Limitsiz 150 GB AKK (AKN).

Son düzenleme:
Modemimin modeli Huawei HG253s. Firmware dosyasını hiçbir yerde bulamadım. Super Online'ın sitesinde sadece HG253 modelinin Firmware dosyası var. S versyonunun yok. Ne yapmalıyım? Bir de access pointim neden bu olayla beraber bozulmuş olabilir? (Access Point Cisco PLW400)

Arkadaşlar sorun hala devam ediyor ve bana sanki git gide daha kötüleşiyor gibi geliyor. Artık Facebook zar zor açılıyor. Genelde ilk denememde açılmıyor. Bu arada diğer cihazlarda da internet yavaş ama bilgisayarımdaki kadar değil. Neden böyle oluyor olabilir? @SypeR @Recep Baltaş

(Dipnot: Sosyal'de de herhangi bir kullanıcıyı etiketlemeye çalıştığımda kişi öneri listesi çıkmıyor.)

Geçen günkü elektrik kesintisinden sonra güç bela bağlanmaya başladı. Artık bilgisayarımdan internete girerken acı çekiyorum. Diğer cihazlarda ise durum çok farklı. 40-50MB/s hız alıyorum. Ancak bilgisayarımda bir ay içinde aldığım en yüksek hız aşağıdaki testte bulunmakta.
Eki Görüntüle 59932
Durum böyle.Tek bildiğim bu işte bir iş var. Size bir de başka bir cihazdan çekilmiş hız görüntüleri atayım. Başka bir şey de yapamıyorum zaten. Bu arada güncel hız (bilgisayarda) testi yapamıyorum çünkü speed test açılmıyor. Sizden yardımlarınızı diliyor, şimdiden teşekkür ediyorum. @SypeR @Recep Baltaş

iPad Air 2'den hızlı internet testinin görüntüsü:
Eki Görüntüle 59933

İlk olarak modemin arayüz IP'sine CMD üzerinden ping at. Eğer ping <0ms çıkarsa sorunun kaynağı LAN portu değil demektir. Yok eğer 0'dan büyük olursa LAN portunu değiştir ve tekrar dene. Sorun yine çözülmüyorsa modemi komple fabrika ayarlarına çevir. Kullanıcı kurulumunu sıfırdan yap. QoS fabrika çıkışlı aktifse, deaktif et. Ardından tekrar dene.

Şimdi benim anlamadığım aynı internete iPad ile kablosuz bağlanıp problem yaşamıyorsun ancak bilgisayardan internete erişirken problem yaşıyorsun doğru muyum?
@ArnıldCivardagezen

Son düzenleyen: Moderatör:
@Eskirex evet aynen öyle. Artık dayanamayıp üst kata taşıdım bilgisayarı ancak internet (aşağıdaki kadar olmasa bile) hala yavaş. @SypeR time>1ms yazdı. Bu sorunun kaynağı LAN portu mu demek oluyor? Birde LAN portunu değiştirmekten kastınız nedir? Şu internetten bir türlü anlayamadım.

Evet, bu LAN portunda yada modemde sıkıntı var demektir. Ama diğer cihazlardan sıkıntısız eriştiğine göre modemde sıkıntı yok, arkasındaki LAN portlarında sıkıntı var demektir.

Lütfen modemin arkasından, bilgisayara giden kabloyu başka bir LAN portuna (sarı olan) takıp tekrar dener misin?

DSC_0020.JPG

Not: Modem senin kullandığın modem olmayabilir. Bu görseli sadece temsili olarak, hangi portlar olduğunu anlaman için koydum.

iPad'e gelen normal internet bilgisayara anormal geliyorsa bilgisayardan kaynaklı veya lan portundan kaynaklı bir problem olabilir.

Yüklediğin programları kontrol edip modeme taktığın bilgisayara giden internet kablosunu modemde varsa başka bir lan portuna takıp denermisin.
@Baykal_Okan

İnternete kablosuz bağlanıyorum. Sizce kabloluya mı geçmeliyim? Modem biraz ters bir yerde ama belki çaresine bakarım. Ama şu an Wi-Fi'den bağlanıyorum. @SypeR
Bilgisayardan oyun falan oynuyorsanız tabii ki de kablolu internet kablosuza göre çok çok avantajlı. İlk olarak ping süreleriniz de ciddi bir fark oluşuyor eğer kaliteli bir modem ve alıcıya sahip değilseniz.

Onun dışında tabii ki kablo çekmek görüntü kirliliği de oluşturabiliyor. Ama modemden en iyi verimi de kablolu bağlantı veriyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı