Ben askere gitmeden ailemi tembihledim. TTNET'ten gelirlerse modemi kesinlikle değiştirmeyin dedim. Askerden geldim bir baktım evde yeni modem. Adamlar gelip bir cihaz takıp sorun modemden deyip hemen modemi değiştirmeye kalkıyorlar. Halbuki sorun hattan veya TTNET'in sunucularından kaynaklanıyor. Zaten sorun aralıklarla ortaya çıkıyordu. Bazen 3 ay hiç sorunsuz kullanıyordum, bazen de bir dönem oluyordu sürekli kopmaya başlıyordu. Bu zaten sorunun modemden olmadığının ispatı. Hattı değiştirmekle hiç uğraşmadım, uzun süredir sorunsuz kullanıyorum. Demek ki sorun sadece hat ile alakalı değil.
Sizin sorununuza dönecek olursak hattınız sunucuya ne kadar uzak olursa yüksek hızlarda kopma şansınız o kadar olur. SNR Margin değerlerini kontrol edin. Düşükse kopma ihtimaliniz yüksek olur. Ayrıca adil kullanım kotasıyla 3 mbit hıza düştüğünüzde kopma sorunu ortadan kalkıyorsa hattınız kullandığınız hızı kaldırmıyor demektir. Hızınızı düşürmeniz gerekebilir. Ya da TTNET'in size yakın sunucu kurmasını beklemelisiniz.