İnternet bağlatmaya ev sahibi sorun çıkarabilir mi?

Barış99

Hectopat
Daha fazla  
Bizim TT internetimiz bitti ve Kablonet'e geçeceğiz. Kablonet apartmanın içinden hattı çekiyor. Şimdi yaşadığımız ev kira daha önce içeriden kablo çekeceğimiz zaman ev sahibi apartmanın içinde kablo olmaz diyip kızmıştı biz de mecbur dışarıdan seyyar hat çekmiştik. Şimdi Kablonet'e başvursam ev sahibi veya apartman yöneticisi laf edebilir mi? Böyle bir hakları var mı? Bunu nasıl çözebiliriz?

Son düzenleme:
İyi de apartmanın içinden o şekilde çekmeye gerek yok zaten. Her apartmanda kablo kanalı mevcut. Aşağıdan kablo kanalından geçirip buattan eve verecek bu kadar basit. Sanırım elektrikçi işten kaçmak için direk apartmandan çekmiş.

Kablonet altyapısı yeni mi? Yani GPON mu?

Eski apartman olduğundan duvar içi tesisat olamayabilir. Apartman içinde herkesin kablosunun geçtiği kablo plastikle kapatılmış kanallar varsa ev sahibinin ruhu bile duymaz. Tabi her ihtimale karşı ev sahibiyle konuşmak iyidir. Yarın bir gün kafanı şişirmez.

Kablonet altyapısı yeni mi? Yani GPON mu?
Maksimum 1.5 sene önce falan altyapısı geldi. GPON'mu bilmiyorum.
İyi de apartmanın içinden o şekilde çekmeye gerek yok zaten. Her apartmanda kablo kanalı mevcut. Aşağıdan kablo kanalından geçirip buattan eve verecek bu kadar basit. Sanırım elektrikçi işten kaçmak için direk apartmandan çekmiş.
Kablonet kendi hattını çekiyor ve doğalgaz borularını takip edip kabloları arkasına gizliyor. Bizim daireye altyapı yoktu.
Eski apartman olduğundan duvar içi tesisat olamayabilir. Apartman içinde herkesin kablosunun geçtiği kablo plastikle kapatılmış kanallar varsa ev sahibinin ruhu bile duymaz. Tabi her ihtimale karşı ev sahibiyle konuşmak iyidir. Yarın bir gün kafanı şişirmez.
Kendisi uyuz birisi o yüzden sormadım. Soracağız artık yapacak bir şey yok.
Firmayı aradım geldiler. Direkt izin aldınız mı diye sordular. Beraber inip ev sahibinden izin aldım biraz sorun çıkarsa da izin aldık. Bugün itibariyle kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı