İnternet belli bir süre sonra yavaşlıyor

Charaa

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben daha önceden Türk Telekom'un verdiği modemi kullanıyordum. Bir gece internet birden kesildi. Ama Wi-Fi'da modem gözüküyordu diye hatırlıyorum. Önemsemedim zaten yatacaktım ISS kaynaklıdır dedim yattım uyudum :D. Bir sonraki gün Wi-Fi'da modem gözükmüyordu. Ethernet ile bağlanınca ise internet gelmiyordu. Biraz uğraştıktan sonra modemin bozuk olduğununu düşünüp ASUS'un AC750 modemini satın aldım. Ama modemin şöyle bir sorunu var. İnterneti normal kullanırken X süre sonra (bu süre çok değişken, bazen 10dk bazen 12 saat) hız inanılmaz düşüyor. 35Mbps alıyorum hız 5'in altına düşüyor. Genelde 1 megabitin bile çok çok altına düşüyor hiçbir site vs. açılmıyor bazen 5 megabit falan oluyor. Modem ısınıyordur diye düşündüm iki tarafına ortası boş olacak şekilde küçük destekler koydum ama düzelmedi. Belki TurkNet ile alakalıdır dedim ama 1-2 aydır modem geldiğinden böyle.

Bu arada bu modemin bozulduğunu düşündüğüm gün babam birkaç gün önce dışarıdan gelen internet kablolarını ellediğini söylemişti. Bununla alakalı bir durum olabilir mi? Çünkü internet gittiği gece modem Wi-Fi'da vardı diye hatırlıyorum. Ve modem durduk yere neden bozulur anlam veremedim. Ama diğer modem direkt çalıştı bu tarz kesilme vs. sorunu olmadı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı